Premierul Boc va vizita şi vineri zonele inundate din Moldova

Primul-ministru Emil Boc se va deplasa, vineri, în mai multe zone inundate sau care sunt suspuse riscului unor inundaţii din Moldova, pentru a se asigura că autorităţile dispun de mijloacele necesare să intervină în sprijinul persoanelor afectate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

42 afișări
Imaginea articolului Premierul Boc va vizita şi vineri zonele inundate din Moldova

Premierul Boc va vizita şi vineri zonele inundate din Moldova (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Guvernul a anunţat ulterior că premierul se va afla, la ora 13.30, în judeţul Bacău, în localităţile Săuceşti şi Schineni.

Premierul Emil Boc a participat, joi, la Galaţi, la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia autorităţile locale i-au prezentat situaţia din zonele afectate de inundaţii, iar ulterior s-a deplasat în câteva localităţi din judeţul Neamţ.

Pentru vineri, au programate, de asemenea, deplasări în zonele inundate ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Bacău, şi ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, la Iaşi, după ce joi s-au aflat în zone afectate de inundaţii ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Potrivit unei informări de joi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste 160 de localităţi din 22 de judeţe fuseseră inundate, în ultimele 24 de ore, iar aproape 900 de persoane fuseseră evacuate din case, în vreme ce peste 2.800 de angajaţi ai MAI şi ai altor structuri au intervenit pentru salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor.

Cel mai grav afectate de inundaţii puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt în alertă autorităţile din comuna băcăuană Săuceşti, unde râul Siret a trecut peste digul de protecţie ridicat de autorităţi din saci cu nisip şi s-a revărsat inundând localitatea, în prezent cele peste două mii de localnici fiind evacuaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici