PREOT ÎNJUNGHIAT MORTAL într-o biserică din Focşani. Victima atacatorului este socrul liderului sindical Vasile Marica

Un preot din Focşani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost înjunghiat, sâmbătă, în biserica din Piaţa Unirii din municipiu, atacatorul fugind de la locul faptei. Sub pretextul că vrea să îl întrebe ceva pe preotul de 69 de ani, imediat după slujbă atacatorul a intrat în biserică, unde se afla doar părintele şi femeia care vindea lumânări.

3858 afișări
Imaginea articolului PREOT ÎNJUNGHIAT MORTAL într-o biserică din Focşani. Victima atacatorului este socrul liderului sindical Vasile Marica

PREOT ÎNJUNGHIAT MORTAL într-o biserică din Focşani. Victima atacatorului este socrul liderului sindical Vasile Marica (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Protopul de Focşani, Nicolae Cobzaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, în jurul orei 10.30, după slujba pentru Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, desfăşurată la biserica din Piaţa Unirii, preotul Tudorel Marin se dezbrăcase de hainele preoţeşti şi se pregătea să plece spre casă, când un tânăr îmbrăcat în negru i-a cerut să îi interpreteze nişte texte biblice.

Aşa tânărul s-a apropiat de preot şi l-a înjunghiat cu un cuţit o dată în inimă pe părinte, după care a fugit.

Îngrijitoarea bisericii, singura persoană care mai era în lăcaş, a început să ţipe după ajutor.

Ambulanţa a fost solicitată, venind imediat, însă preotul era deja decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anunţată în jurul orei 10.30, la 112.

El a spus că atacatorul este identificat, iar poliţiştii au indicii despre locul în care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrările şi ieşirile din oraş, pentru prinderea acestuia.

Conform reprezentantului Poliţiei Vrancea, motivul crimei ar fi de natură religioasă, între preotul Tudor Marin şi atacator existând o discuţie în contradictoriu.

O echipă de criminalişti şi procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea fac cercetări la faţa locului, la ora transmiterii acestei ştiri trupul neînsufleţit al preotului fiind scos din biserică.

Cuţitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalişti, care urmează să preleveze probe ADN.

Comunitatea este în stare de şoc din cauza cumplitei tragedii. Piaţa Unirii din Focşani este neîncăpătoare la câţi oameni au venit.

Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" se află în Piaţa Unirii din Focşani, unde îşi au sediul mai multe instituţii publice, între care Primăria şi Consiliul Judeţean, iar după uciderea preotului lăcaşul de cult a fost închis.

Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri. În perioada regimului comunist, biserica a fost închisă, fiind redeschisă imediat după revoluţie de către preotul Tudor Marin.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.

El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. "Era un om extraordinar, care mi-a dat o soţie extraordinară, sunt şocat", a spus liderul sindical.

Enoriaşii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani, el ajutându-i pe enoriaşi şi implicându-se în problemele lor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici