Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului îşi explică GESTUL extrem

Preotul din judeţul Constanţa care şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, declară că mesajul său a fost ferm: ”Am spus că sunt împotriva corupţiei din Biserică şi a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac”.

4526 afișări
Imaginea articolului Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului îşi explică GESTUL extrem

Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului îşi explică GESTUL extrem

Fostul preot din Cernavodă, George Ciulei, care şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, a mers luni, la Constanţa, la un termen al procesului în care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Fostul preot nu a vorbit cu IPS Teodosie, dar a declarat presei că mesajul pe care a vrut să-l transmită, prin gestul său de duminică, a fost unul împotriva abuzurilor şi corupţiei din Biserică.

„Voi atrage atenţia de fiecare dată pentru că nu pot fi de acord cu abuzurile existente şi nu mă pot dezice de adevărul din mine. Am urmărit reacţia Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Bănescu (Vasile Bănescu – n.r.) şi mi se pare lamentabil să spui că protestul pe care l-am făcut a fost împotriva eroilor neamului. Mesajul meu a fost unul ferm. Am spus că sunt împotriva corupţiei din Biserică şi a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac. Iar dacă în accepţiunea Patriarhiei, ierarhii aceştia sunt eroii neamului, atunci am înţeles poziţia dânşilor”, a spus Ciulei, precizând că se gândeşte şi la alte forme de protest, dar nu vrea să ia decizii pripite.

Întrebat ce i-ar transmite Arhiepiscopului Tomisului, George Ciulei a răspuns că ar vrea ca acesta să-şi îndeplinească îndatoririle şi să nu „mai săvârşească abuzuri”: „I-aş transmite să fie în primul rând om. Să se comporte aşa cum se comportă un om, un creştin. Dacă este un părinte duhovnicesc, să îşi îndeplinească îndatoririle pe care le are. (…)Atitudinea Arhiepiscopiei este una mută. Sau a inculpatului Teodosie. Nu vorbeşte cu nimeni, nu vrea să dea nicio declaraţie, nu are nimic de spus. Până la urmă este dreptul lui să facă lucrul acesta. Însă pe linie bisericească ar trebui să comunice şi să îşi revizuiască atitudinea faţă de preoţii din subordine şi să nu mai săvârşească abuzuri. Dubla măsură care se practică în biserică nu este în conformitate cu morala bisericii”.

George Ciulei a adăugat că, în urma gestului său de duminică, s-a ales numai cu un avertisment din partea Jandarmeriei.

Acesta şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, nemulţumit de faptul că i s-a luat dreptul de a sluji după ce a fost implicat într-un accident de maşină. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că bărbatul şi-a scos geaca, sutana, şi şi-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital. Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropierea lăcaşului de cult, nu în incinta Catedralei Mântuirii Neamului.

Preotul este nemulţumit de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că i-a fost luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015, potrivit presei locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici