Preotul constănţean care şi-a pierdut cunoştiinţa în timp ce se pregătea pentru slujbă a murit

Preotul Remus Dumbravă, căruia i s-a făcut rău, miercuri, în timpul slujbei de la biserica Sfântul Mina din Constanţa şi fusese, apoi, declarat în moarte cerebrală, a decedat, sâmbătă seară, în Spitalul Judeţean din Constanţa.

1454 afișări
Imaginea articolului Preotul constănţean care şi-a pierdut cunoştiinţa în timp ce se pregătea pentru slujbă a murit

Preotul constănţean care şi-a pierdut cunoştiinţa în timp ce se pregătea pentru slujbă a murit (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Cu mare tristeţe în suflete vă anunţăm că în cursul serii trecute, la Spitalul Judeţean din Constanţa, preotul Dumbravă Remus a încetat din viaţă în urma unui atac cerebral suferit miercuri. Înaltpreasfinţia Sa Teodosie şi Arhiepiscopia Tomisului transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Suntem alături de ei în această grea încercare. Îl vom pomeni veşnic în rugăciunile noastre. Dumnezeu să-l ierte!", a transmis Arhiepiscopia Tomisului prin consilierul de comunicare, Călin Gavrilaş.

Preotul Remus Dumbravă avea 61 de ani şi era slujitor la Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa ca preot misionar. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii "Ovidius' din Constanţa. Preotul era căsătorit şi avea doi copii.

"La Catedrala Arhiepiscopală şi la Capela Spitalului Judeţean se vor oficia zilnic slujbe de pomenire a părintelui până la înmormântarea sa", a precizat Călin Gavrilaş.

Părintele Remus Dumbrava a mers, miercuri, alături de alţi şase preoţi, să oficieze Taina Sfântului Maslu în faţa Bisericii Sfântul Mina, situată în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, după ce lăcaşul de cult fusese închis de o asociaţie privată. La un moment dat i s-a făcut rău, şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a prăbuşit la pământ, un echipaj SMURD transportându-l la spital în stare gravă. El a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă, medicii spunând că a suferit un atac cerebral. Ulterior, vineri, a fost declarat în moarte cerebrală, familia sa opunându-se categoric transplantului de organe.

Călin Gavrilaş a precizat că, în ceea ce priveşte Arhiepiscopia Tomisului, reiterează punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, care binecuvântează transplantul de organe, cu condiţiile de rigoare, printre care consimţământul rudelor. "Respectăm decizia familiei, care trece printr-un moment greu, şi vă rugăm să înţelegeţi această situaţie ca atare”, afirma Călin Gavrilaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici