Preşedintele CEDO, discurs despre independenţa justiţiei la întâlnirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, aflat în vizită oficială în România, s-a întâlnit cu conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), discuţiile vizând teme precum independenţa justiţiei şi statul de drept.

1989 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CEDO, discurs despre independenţa justiţiei la întâlnirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preşedintele CEDO, discurs despre independenţa justiţiei la întâlnirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, judecătorul Guido Raimondi, judecătorul român la CEDO Iulia Motoc şi grefierul şef al CEDO, Roderick Liddell au efectuat o vizită de lucru la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La întâlnirea cu înalţii reprezentanţi CEDO au participat judecători şi magistraţi asistenţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv Simona Camelia Marcu judecător al Înaltei Curţi, membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi conducerea instanţei supreme, reprezentată de preşedinte şi vicepreşedinţi.

"Tema centrală a intervenţiei lui Guido Raimondi a fost independenţa justiţiei, în acest context fiind subliniată importanţa dialogului între instanţele naţionale şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului care, prin jurisprudenţa sa, consacră şi susţine acest principiu ca o componentă de bază a dreptului la un proces echitabil. În cadrul dialogului ce a avut loc, au fost abordate mai multe probleme de actualitate privind independenţa justiţiei şi a fost subliniată deschiderea judecătorilor români spre însuşirea şi aprofundarea valorilor şi principiilor consacrate prin jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", anunţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Judecătorii instanţei supreme au susţinut necesitatea ratificării cât mai curând posibil a Protocolului nr. 16 adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, "acesta fiind un mijloc extrem de eficient de a da substanţă dialogului dintre jurisdicţiile naţionale şi CEDO şi de a asigura un sistem de justiţie independent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici