Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, găsit în incompatibilitate de ANI

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius-Horia Ţuţuianu, a fost găsit în incompatibilitate deoarece a exercitat simultan funcţia de consilier judeţean şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al unei societăţi, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

1039 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, găsit în incompatibilitate de ANI

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, găsit în incompatibilitate de ANI

Potrivit ANI, Marius Horia Ţuţuianu, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 30 martie 2016, întrucât a exercitat simultan funcţia de consilier judeţean şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al unei societăţi comerciale, de la care a realizat venituri salariale.

De asemenea, ANI mai arată că înperioada exercitării mandatului de consilier judeţean, între Consiliul Judeţean Constanţa şi o societate în cadrul căreia soţia lui Ţuţuianu avea calitatea de asociat unic şi administrator, s-a derulat un acord - cadru privind furnizarea de solarii complet echipate, în valoare de 100.000 lei.

Astfel, „persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, (…) şi ale art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din acelaşi act normative (…). Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ţuţuianu Marius-Horia a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, a transmis ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici