Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, este internat după ce a căzut pe gheaţă

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, este internat de marţi la secţia de ortopedie a Spitalului Elias, după ce a fost investigat la Spitalul Universitar din Bucureşti, în urma unei căzături pe gheaţă, la intrarea în Parcul Herăstrău.

913 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, este internat după ce a căzut pe gheaţă

Augustin Zegrean(Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în vârstă de 58 de ani, a suferit un traumatism la şold, luni seara.

"Sunt internat în spital, în Bucureşti. Am fractură de col femural. Am alunecat şi am căzut", a declarat preşedintele CC.

Zegrean a adăugat că nu vrea să spună în ce spital este internat ca să nu meargă jurnaliştii "peste el". "Nu vreau să spun unde sunt internat că vin peste mine (jurnaliştii - n.r.). Deja unii se bucură", a mai spus Zegrean.

Medicii Spitalului Elias analizează posibilitatea unei intervenţii chirurgicale în cazul lui Zegrean, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

O operaţie de fractură de col femural imobilizează pacientul mult timp la pat, ulterior fiind nevoie de o perioadă de recuperare.

Vineri seară, Augustin Zegrean a asistat, la Bistriţa, la Concertul de Bobotează inspirat după cel de Anul Nou de la Viena, iar luni a plecat la Bucureşti.

Astfel, ceilalţi opt judecători ai Curţii Constituţională, în absenţa lui Zegrean, vor trebui să soluţioneze dosarele, uneori putându-se ajunge la voturi de patru la patru, ceea ce va bloca finalizarea cazurilor. Deciziile CC se iau cu majoritate de voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici