Preşedintele Ungariei va participa la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc

Preşedintele Ungariei, Áder János, va participa, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, manifestare religioasă la care sunt aşteptate peste 100.000 de persoane, şeful statului ungar fiind deja în România, în drum spre Miercurea Ciuc.

795 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ungariei va participa la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc

Preşedintele Ungariei, Áder János (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că preşedintele Ungariei, Áder János, va participa sâmbătă la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc.

"Domnul preşedinte Áder János se află deja în România şi acum ne îndreptăm către Miercurea Ciuc", a spus consulul general.

Preşedintele Ungariei, Áder János, împreună cu soţia sa, Anita Herczegh, a ajuns, vineri, la Târgu Mureş, cu avionul, fiind aşteptat de consulul general al Ungariei la Miercrea Ciuc, Zsigmond Barna Pál.

În drum spre Miercurea Ciuc, Áder János va face o scurtă oprire la Căminul de copii "Sfânta Ana" din Gheorgheni, aparţinând Fundaţiei "Sfântul Francisc" din Deva, unde, cel mai probabil, va face o donaţie.

Potrivit consulului general al Ungariei, şeful statului vecin îşi va petrece noaptea la Casa Fodor din Şumuleu Ciuc.

Familia prezidenţială ungară se află în vizită privată în România, astfel că nu vor exista declaraţii politice, conform regulilor instituite de organizatorii pelerinajului, Ordinul Franciscanilor de la Şumuleu Ciuc, care evită invitarea unor oficialităţi, întrucât nu vor ca evenimentul religios să aibă alte conotaţii.

Singurul invitat în acest an este preotul prelat care oficiază slujba de Rusalii, în acest an arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György.

Numeroase grupuri de pelerini din judeţul Harghita se îndreaptă deja pe jos, potrivit obiceiului, către locul pelerinajului, iar alte zeci de mii de persoane li se vor alătura în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, între acestea numărându-se şi peste 2.000 de pelerini veniţi cu trenuri speciale din Ungaria.

Anul acesta, se sărbătoresc cinci sute de ani de când a fost ridicată statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu. Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, ajuns la cea de-a 448-a ediţie, este considerat cel mai mare al lumii catolice din Europa Centrală şi de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici