Prim-vicepreşedinte PSD Constanţa: Anchetarea primarului din Năvodari, o campanie de poliţie politică a lui Băsescu

Preşedintele CJ Constanţa şi prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, crede că anchetarea primarului din Năvodari, Nicolae Matei, face parte dintr-o campanie de poliţie politică a lui Traian Băsescu, fiind vizate persoanele care s-au opus şefului statului de-a lungul timpului.

198 afișări
Imaginea articolului Prim-vicepreşedinte PSD Constanţa: Anchetarea primarului din Năvodari, o campanie de poliţie politică a lui Băsescu

Prim-vicepreşedinte PSD Constanţa: Anchetarea primarului din Năvodari, o campanie de poliţie politică a lui Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Din păcate, ceea ce ne temeam se întâmplă şi a început aceeaşi poliţie politică a lui Traian Băsescu - DNA-ul, să reţină cetăţeni aleşi, primarul este ales de 80 la sută din cetăţenii oraşului Năvodari. Face parte din campania de poliţie politică a lui Traian Băsescu pe care a început-o din prima zi când a ajuns preşedintele României acum opt ani şi continuă şi astăzi, după cum observaţi, şi va continua probabil până pe 9 decembrie.

Vom avea în fiecare zi astfel de abuzuri grave pentru că măsura reţinerii, măsura arestării în Codul de procedură penală este o măsură excepţională, nu este o chestiune în toate cazurile doar când este vorba de flagrant, când este vorba de chestiuni evidente şi demonstrabile imediat se poate dispune o astfel de măsură. Poliţia politică a domnului Băsescu, atât mie, cât şi domnului Mazăre, şi tuturor celor care s-au opus lui Traian Băsescu de opt ani, face abuzuri în serviciu, fiind protejată de Traian Băsescu. Asta este, din păcate, ţara în care trăim şi, culmea tupeului, tocmai el spune că România nu este un stat de drept, că referendumul în care au venit opt milioane şi jumătate de români să-l demită a fost o lovitură de stat etc", a declarat Nicușor Constantinescu, joi, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean.

El susţine că asemenea abuzuri vor mai avea loc în perioada următoare, dar speră ca justiţia să nu permită astfel de manifestări.

"Eu cred că este vorba de toţi primarii USL şi startul l-a dat arestarea deputatului PDL de Vrancea care nu ştiu dacă este sau nu vinovat, dar nu poţi să acuzi un deputat că face trafic de influenţă când nu mai eşti la guvernare. Asta a fost doar praf în ochi pentru opinia publică să zică: uite, domnule, s-a arestat şi unul de la PDL şi acum să poată să-i aresteze pe toţi reprezentanţii USL din România. Vom mai asista la astfel de abuzuri în serviciu.

Sunt sigur însă că justiţia nu va permite astfel de manifestări şi va fi alături de dreptate şi de Dumnezeu şi de neamul românesc şi vom reuşi cu toţii pe 9 decembrie să ne eliberăm de această teroare, de această frică de a mai vorbi la telefon, de această frică de a mai comunica între noi prieteni, fraţi, cunoscuţi, am ajuns să avem telefoane doar ca să dăm sms-uri, unde ne întâlnim şi la ce oră", a mai afirmat prim-vicepreşedintele PSD Constanţa.

Nicuşor Constantinescu crede că primarul din Năvodari va fi eliberat mai devreme sau mai târziu şi că justiţia va face dreptate în acest caz.

"Sunt convins că justiţia îşi va spune cuvântul şi va fi eliberat, mai devreme sau mai târziu. Întâmplător, vreo 2.000 de procurori care au avut schelete în dulap au fost făcuţi judecători de domnul Traian Băsescu şi, din păcate, dacă pici pe mâna unui astfel de judecător, nu ai şanse să ai dreptate. Însă există şi instanţele următoare şi atunci justiţia, în majoritatea ei fiind independentă, va soluţiona şi-l va elibera pe primarul oraşului Năvodari", a explicat Nicuşor Constantinescu.

Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa consideră că reţinerea de către DNA a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este nejustificată şi abuzivă şi că are rolul "de a intimida" primarii USL în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost reţinut de pocurorii anticorupţie pentru că i-ar fi cerut unui ofiţer de poliţie să-l protejeze în dosarele penale în care era cercetat, în schimb omului legii îi promisese două loturi de teren.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iunie-octombrie 2012, primarul oraşului Năvodari, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care le primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, ofiţerului de poliţie i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Aceste terenuri i-au fost date agentului indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de aceşti intermediari. Conform contractelor, preţul acestor terenuri este de 59.000 de lei.

Nicolae Matei, acuzat de dare de mită, urmează să fie prezentat, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Nicolae Matei este membru PSD şi primar al oraşului Năvodari din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici