Prima autorizaţie de sinucidere asistată în Italia. Bolnav: „Sunt obosit şi vreau să fiu liber să aleg sfârşitul vieţii mele”

Comitetul de etică al autorităţii sanitare din regiunea Marche a autorizat pentru prima dată în Italia practicarea sinuciderii asistate, au anunţat marţi militanţii pentru dreptul la moarte.

1766 afișări
Imaginea articolului Prima autorizaţie de sinucidere asistată în Italia. Bolnav: „Sunt obosit şi vreau să fiu liber să aleg sfârşitul vieţii mele”

Prima autorizaţie de sinucidere asistată în Italia. Bolnav: „Sunt obosit şi vreau să fiu liber să aleg sfârşitul vieţii mele”

Cazul se referă la un bărbat tetraplegic care este imobilizat la pat după ce a rămas paralizat de la umăr în jos în urma unui accident de maşină în urmă cu 11 ani, potrivit Ansa.

Mă simt mai uşor", a declarat bărbatul, căruia i se spune Mario, deşi acesta nu este numele său real, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Luca Coscioni, care îl ajută în încercarea sa de a se sinucide asistat.

„M-am eliberat de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor. Sunt obosit şi vreau să fiu liber să aleg sfârşitul vieţii mele. Nimeni nu poate spune că nu sunt prea rău pentru a continua să trăiesc în aceste condiţii şi să mă condamne la o viaţă de tortură. Toată lumea ar trebui să îşi asume responsabilităţile, lăsând deoparte ideologia, ipocrizia şi indiferenţa, deoarece se joacă cu viaţa unor oameni bolnavi".
 
Mario este prima persoană care primeşte undă verde pentru sinucidere asistată după ce, în 2019, Curtea Constituţională a cerut Parlamentului italian să umple un vid în ceea ce priveşte legislaţia privind sfârşitul vieţii.
 
Acest apel a fost făcut în legătură cu cazul trezorierului asociaţiei Luca Coscioni, Marco Cappato, care a ajutat un bărbat orb şi paraplegic să se sinucidă asistat în Elveţia în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici