Prima ninsoare în staţiunea montană Arieşeni din Munţii Apuseni, temperatura a scăzut sub zero grade - GALERIE FOTO

În staţiunea montană Arieşeni din judeţul Alba a început să ningă, zăpada aşternându-se uniform, în timp ce temperatura în Munţii Apuseni la peste 800 de metri altitudine a scăzut sub zero grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1702 afișări
Imaginea articolului Prima ninsoare în staţiunea montană Arieşeni din Munţii Apuseni, temperatura a scăzut sub zero grade - GALERIE FOTO

Prima ninsoare în staţiunea montană Arieşeni din Munţii Apuseni, temperatura a scăzut sub zero grade - GALERIE FOTO

Primarul staţiunii montane Arieşeni, Marin Jurj, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în localitate a nins miercuri după-masă şi în noaptea de miercuri spre joi atât în centrul comunei, cât şi la Vârtop, unde se află cele două pârtii de schi.

”Zăpada s-a prins sub forma unui covor pentru că a nins bine. Nu ştiu când a fost anul trecut prima zăpadă, sigur mai târziu, în noiembrie parcă”, a spus primarul comunei Arieşeni.

Temperaturile nu sunt atât de scăzute şi zăpada pe drumurile publice s-a topit, nu au fost blocaje în trafic, iar şoferii nu au întâmpinat probleme, a adăugat Jurj.

Pe de altă parte, prima ninsoare din această iarnă arată că va fi un sezon bun şi lung cu mulţi turişti, spune proprietarul unei pensiuni din Arieşeni.

”Temperatura a scăzut sub zero grade Celsius. Stratul de zăpadă are aproximativ cinci centimetri. Nu ştiu când a mai fost prima zăpadă atât de bună în luna octombrie. De obicei venea mai spre iarnă”, a declarat proprietarul pensiunii.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici