Prima temperatură negativă din această toamnă: Minus 0,1 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Mercurul din termometre a coborât, sâmbătă dimineaţă, sub limita îngheţului, meteoroogii de la Staţia Miercurea Ciuc consemnând cea mai scăzută tempertură din ţară, de minus 0,1 grade Celsius, care reprezintă prima valoare negativă din această toamnă.

260 afișări
Imaginea articolului Prima temperatură negativă din această toamnă: Minus 0,1 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Prima temperatură negativă din această toamnă: Minus 0,1 grade Celsius, la Miercurea Ciuc (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MDIAFAX că această temperatură s-a înregistrat la ora 5.30 şi a stagnat până în jurul orei 7.00.

"La primele ore ale dimineţii am înregistrat la staţia meteo Miercurea Ciuc minus 0,1 grade Celsius, prima teperatură negativă din această toamnă", a precizat Tanko Karoly.

Temperaturi scăzute au fost înregistrate şi în celelalte localităţi ale judeţului: 1,2 grade Celsius la Joseni, 4 grade la Topliţa şi 4,6 grade la staţia meteo din Pasul Bucin.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, maxima absolută a lunii, de 34 de grade, fiind consemnată în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici