Primăria Capitalei: Cei 1.500 de arbori reclamaţi de Sectorul 3 ne-au fost sesizaţi în ultima parte a lunii mai

Directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Oana Grigore, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că cei 1.500 de copaci pentru care primarul sectorului 3 susţine că a cerut aviz pentru tăiere au fost sesizaţi municipalităţii în ultima parte a lunii mai.

848 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Cei 1.500 de arbori reclamaţi de Sectorul 3 ne-au fost sesizaţi în ultima parte a lunii mai

Primăria Capitalei: Cei 1.500 de arbori reclamaţi de Sectorul 3 ne-au fost sesizaţi în ultima parte a lunii mai (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În ultima parte a lunii mai, de la Sectorul 3 au fost primite peste o mie de adrese care sesizează prezenţa a aproximativ 1.500 de arbori uscaţi în acest sector. Pentru emiterea avizelor de specialitate, este necesar ca inspectorul de mediu să verifice în teren fiecare exemplar, pentru a cunoaşte, specia, diametrul, înălţimea şi starea de viabilitate a acestuia", a spus Grigore.

Directorul Direcţiei de Mediu a municipalităţii a adăugat, în acelaşi contex, că verificările din teren au indicat, în cazul unora dintre copacii pentru care Primăria Sectorului a cerut aviz de la PMB, că respectivii arborii nu sunt uscaţi sau nu se află în locul indicat.

"Din cei aproximativ 1.500 de copaci, inspectorul de mediu al PMB s-a deplasat deja în aproape o sută de locuri şi a constatat că o parte dintre copaci nu sunt uscaţi, iar alţii nu se află în locurile sesizate. Tot legat de cele o sută de locuri în care s-au făcut verificări, o parte a copacilor au primit avizul de tăiere sau toaletare", a spus Grigore, care a explicat că, având în vedere numeroasele erori apărute în sesizările primite de la sectoare, cetăţeni sau asociaţii de locatari, PMB trebuie să verifice în teren fiecare exemplar sesizat pentru tăiere sau toaletare.

Directorul de mediu al PMB a mai arătat că, în paralel cu sesizările primite pentru arbori uscaţi sau care trebuie toaletaţi, municipalitatea a cerut, la rândul ei, primăriilor de sector inventarierea plopilor cu vârste înaintate, pentru elaborarea unui proiect de hotărâre prin care aceştia să fie eliminaţi treptat.

"Menţionăm că între cei peste 1.500 de arbori sesizaţi de Primăria Sectorului 3 se află şi plopi care vor face obiectul viitorului proiect prin care se are în vedere eliminarea treptată a acestor copaci", a mai spus Oana Grigore.

Directorul de mediu al PMB a mai arătat că, anul trecut, începând din iunie, au fost primite, tot de la Primăria Sectorului 3, un număr de 352 de solicitări pentru tăiere sau toaletare de copaci, până la sfârşitul lui 2012 fiind eliberate tot atâtea avize.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a depus la PMB cereri pentru "a putea defrişa" peste 1.500 de copaci, însă nu a primit nicio autorizaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici