Primăria Capitalei, după protestul STB de la autobaza: Consiliul General este proprietarul terenului

Consiliul General al Capitalei este proprietarul terenului pe care se află Autobaza Pipera, unde a avut loc protestul angajaţilor STB, subliniind că este analizată posibilitatea înfiinţării unei noi autobaze în nordul Bucureştiului, informează Primăria.

1055 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei, după protestul STB de la autobaza: Consiliul General este proprietarul terenului

Primăria Capitalei, după protestul STB de la autobaza: Consiliul General este proprietarul terenului

„Decizia de relocare a Autobazei Pipera are o vechime de peste 1 an şi a fost adoptată în contextul realizării, în zonă, a unei investiţii de interes public: construirea viitorului Spital Metropolitan, obiectiv de o deosebită importanţă pentru toţi locuitorii Capitalei. Pentru realizarea acestui proces, conducerea STB SA a purtat discuţii cu cea a sindicatului STB, precum şi cu angajaţii din Autobaza Pipera şi au stabilit măsuri care să nu afecteze activitatea salariaţilor şi nici pe cea a liniilor aferente acestei autobaze”, transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Având în vedere această relocare, STB a stabilit un program mai amplu de măsuri, fiind analizată posibilitatea înfiinţării unei noi autobaze în jumătatea de nord a Capitalei, care să gestioneze liniile necesare pentru această parte a Regiunii Bucureşti-Ilfov.

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis la 22 februarie 2018 preluarea din administrarea fostei RATB (actuala STB SA), în administrarea directă a CGMB, imobilul situat în Şos. Pipera unde se află Autobaza Pipera, în scopul construirii pe acest teren a Spitalului Metropolitan.

„Prin aceeaşi hotărâre, s-a stabilit ca, în termen de 12 luni de la intrarea ei în vigoare, Autobaza Pipera să fie relocată la alte amplasamente. Ulterior, prin Hotărârea nr.54/31.01.2019, CGMB a amânat cu un an relocarea autobazei. Aşadar, până la sfârşitul acestei luni, STB SA trebuie să predea CGMB imobilul, în scopul implementării programului de investiţii referitor la Spitalul Metropolitan”, mai arată Primăria.

„CGMB este atât proprietarul terenului respectiv, cât şi acţionarul majoritar al STB SA”, precizează sursa citată. Societatea de Transport doar aplică o decizie CGMB.

Toate liniile de transport vor funcţiona conform programului stabilit.

Câteva zeci de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au protestat, fiind nemulţumiţi de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în acelaşi loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici