Primăria Capitalei: Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari, încălzite la parametrii normali de miercuri

Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari care, din Ajunul Anului Nou, n-au mai primit căldură şi apă caldă la parametrii normali, din cauza unei avarii, vor primi de miercuri agent termic la valorile obişnuite, au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Primăria Capitalei: Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari, încălzite la parametrii normali de miercuri

Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii care a avut loc, marţi seară, la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN.

Răzvan Sava a anunţat că, începând din noaptea de marţi spre miercuri, vor fi încălzite gradual locuinţele afectate, astfel încât, miercuri dimineaţă, se va atinge nivelul de confort termic obişnuit.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că se caută o modalitate ca bucureştenii afectaţi de scăderea temperaturilor în locuinţe în urma avariei, în perioada 31 decembrie - 6 ianuarie, să aibă facturile la întreţinere reduse corespunzător.

Ministrul Victor Grigorescu a spus că RADET şi la ELCEN trebuie să colaboreze pentru furnizarea agentului termic în perioada sezonului rece, având inclusiv şedinţe comune zilnic.

RADET a anunţat luni că furnizarea încălzirii şi apei calde în mai multe blocuri din Drumul Taberei şi Militari s-a făcut cu dificultate, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de ELCEN.

În schimb, ELCEN a susţinut, marţi, că furnizarea de căldură şi apă caldă sub parametri normali în cartierele Drumul Taberei şi Militari a fost cauzată de o avarie la CTE Bucureşti Vest, dar a pus la dispoziţia RADET capacităţi suplimentare de producţie, care au rămas însă neutilizate.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei şi aflată în subordinea PMB. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
RADET ,
ELCEN ,
AVARIE
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”