Primăria Capitalei vrea să amplaseze un monument dedicat câinilor de serviciu în Parcul Herăstrău

Primăria Capitalei vrea să amplaseze, în Parcul Herăstrău zona Expoflora, un monument dedicat câinilor de serviciu denumit „Max, câinele erou”, proiectul urmând a fi discutat săptămâna viitoare, în şedinţa CGMB.

164 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să amplaseze un monument dedicat câinilor de serviciu în Parcul Herăstrău

Primăria Capitalei vrea să amplaseze un monument dedicat câinilor de serviciu în Parcul Herăstrău

„Iniţiativa se doreşte să fie o recunoaştere a importanţei câinilor de serviciu. (...) Max, câinele erou, era un ciobănesc german, născut la 4 iunie 2009 şi decedat la 9 septembrie 2015 Bucureşti, fiind câinele de luptă al Armatei Române (forţele terestre) care era una dintre principalele vedete ale defilărilor pe sub Arcul de Triumf”, se arată în proiect.

Max a fost depistat ca fiind infestat cu viermi la inimă şi a fost primul câine din România înmormântat cu onoruri militare.

Monumentul dedicat câinilor de serviciu ar putea fi amplasat în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Expoflora.

Proiectul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici