Primăria Capitalei vrea să demareze studiile pentru împădurirea terenurilor din jurul Bucureştiului

Consiliul General al Capitalei (CGMB) va analiza, pe 30 august, proiectul prin care se propune începerea procedurilor de împădurire a terenurilor din jurul Bucureştiului şi crearea ”Centurii Verzi” a municipiului. Înainte de împădurire, însă, PMB cere efectuarea de studii analize de specialitate.

143 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să demareze studiile pentru împădurirea terenurilor din jurul Bucureştiului

”Realizarea Centurii Verzi a Municipiului Bucureşti este un obiectiv strategic pentru Capitală, fiind o resursă naturală importantă cu rol în combaterea efectelor schimbărilor climatice, reducerii poluării aerului, mărirea suprafeţelor spaţiului verde şi o oportunitate de stimulare a dezvoltării ariei metropoitane a Capitalei prin amenajarea unor poli de interes turistic şi agrement. Datorită deficitului de păduri-parc din jurul Capitalei, trebuie acordată o atenţie deosebită creşterii suprafeţelor împădurite în vederea restabilirii normei de 30 hectare de păduri-parc/1.000 de locuitori”, se arată în expunerea de motive a proiectului ce va fi supus dezbaterii CGMB în data de 30 august.

Propunerea a fost făcută de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea precizând că va fi nevoie în prealabil de o analiză amănunţită a terenurilor şi speciilor de arbori care vor fi plantaţi.

”Iniţierea acestui proiect complex presupune elaborarea studiilor pentru identificarea terenurilor pretabile la împădurire, a condiţiilor pedologice şi hidrologice, a speciilor adecvate de arbori, precum şi stabilirea stutului juridic al terenurilor propuse”, se mai arată în proiectul privind crearea Centurii Verzi a Capitalei.

În plus, vor trebui semnate protocoale cu localităţile din judeţul Ilfov astfel încât administraţiile locale să realizeze, în regim propriu, campanii de împădurire a terenurile aflate în administrarea acestora.

În judeţul Ilfov, fiecărui locuitor îi revine o suprafaţă de pădure sau terenuri forestiere de 0,084 de hectare. Cele mai împădurite zone sunt în localităţile Ciolpani, Snagov, Buftea şi Pantelimon, unde suprafaţa forestieră depăşeşte 35-40%. În Otopeni, Chitila, Cornetu şi Berceni suprafaţa totală de pădure este sub 1%, iar în localităţile Dobroeşti şi Glina, pădurile lipsesc cu desăvârşire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici