Primăria Craiova dublează numărul de burse acordate elevilor

Primăria Craiova dublează numărul de burse acordate elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar şi pe cel al burselor de studiu sau sociale, urmând, totodată, să ofere câte 1.000 de lei fiecărui elev care a participat la olimpiade în anul şcolar 2011-2012.

233 afișări
Imaginea articolului Primăria Craiova dublează numărul de burse acordate elevilor

Primăria Craiova dublează numărul de burse acordate elevilor (Imagine: Haaz Sandor/ Mediafax Foto)

Primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că administraţia locală a decis să dubleze numărul burselor şcolare, în condiţiile în care tot mai mulţi elevi se încadrează în criteriile de acordare a acestor ajutoare băneşti.

"Bursele de performanţă erau 204, acum sunt 408, cuantumul este de 100 de lei şi se acordă elevilor care au obţinut locurile întâi, al doilea şi al treilea la olimpiadele şi concursurile şcolare, apoi sunt bursele de merit - erau 283, acum sunt 566, cuantumul este de 75 de lei - trebuie să aibă media minimum 8,50 şi la purtare 10.

Bursele de studiu, care erau 474 - vor fi 848, cuantumul este de 55 de lei, sunt pentru copii ai căror părinţi au sub salariul minim pe economie. Bursa socială - 817 elevi până acum, vor fi 1.634, cuantumul este de 50 de lei, se acordă copiilor orfani, bolnavi sau care sunt în mediul rural şi stau în cămine sau cu gazdă în Craiova", a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Primăria a acordat 33.000 de lei din buget, pentru 33 de elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade în anul şcolar 2011-2012.

"Din această cauză, am şi hotărât ca la Zilele Oraşului Craiova să premiem cu 1.000 de lei fiecare elev olimpic, ne-am fi dorit să fie mai mulţi, din păcate nu sunt foarte mulţi, eu sper ca anul viitor performanţele să crească, să avem cât mai mulţi bani de dat din bugetul local pentru aceste lucruri", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Festivitatea de premiere a olimpicilor va avea loc în 26 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici