Primăria vrea să construiască un bazin olimpic în Parcul Tineretului

Primăria Capitalei cere avizul Consiliului General pentru construirea unui bazin acoperit de înot de dimensiuni olimpice în Parcul Tineretului, investiţie care se va ridica la o valoare de peste 3,5 milioane de euro conform estimărilor autorităţii locale.

123 afișări
Imaginea articolului Primăria vrea să construiască un bazin olimpic în Parcul Tineretului

Primăria vrea să construiască un bazin olimpic în Parcul Tineretului (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi luat în discuţie de consilierii municipali la şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, bazinul de înot va avea dimensiunile olimpice, respectiv 50 de metri lungime pe 25 lăţime. Bazinul va fi acoperit, iar tribunele pentru spectatorii veniţi să vadă concursurile ce se vor desfăşura aici vor avea 1.056 de locuri.

Complexul de nataţie va avea şi spaţiile necesare pentru organizarea de competiţii: vestiare şi zone de recuperare.

"Sistemul de acoperire va fi format din membrană PVC multistrat, translucidă, susţinută de arce structurale din lemn lamelar", se arată în descrierea investiţiei, anexată proiectului de hotărâre.

Investiţia ar urma să coste 3.654.613 euro, care vor veni fie din bugetul propriu al municipalităţii, fie printr-un parteneriat public-privat.

Primăria afirmă că doreşte ca investiţia să fie amplasată în Parcul Tineretului pentru a crea "o legătură strânsă între dezvoltarea acestui amplasament şi funcţionalitatea zonei deja existente, a cărei tema principală este tineretul", în zonă fiind Palatul Copiilor, Sala Polivalentă şi chiar Parcul Tineretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici