Primarii de sector cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare şi reclamă preţuri „de nimic”. Care ar fi tariful maxim

  • Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat miercuri că a semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicită Consiliului General creşterea taxelor de parcare.
  • Edilii spun că actuala taxă este sub nivelul taxelor din principalele capitale europene şi chiar sub cel practicat în principalele municipii din România.
1604 afișări
Imaginea articolului Primarii de sector cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare şi reclamă preţuri „de nimic”. Care ar fi tariful maxim

Primarii de sector cer Consiului General creşterea taxelor de parcare. Cât ar putea plăti cetăţenii în funcţie de zonă

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat miercuri că a semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicită Consiliului General creşterea taxelor de parcare.

„Azi am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic”, a scris pe Facebook primarul sectorului 2.

Potrivit documentului prezentat de Radu Mihaiu, în acest moment se află în dezbatere publică la Primăria Generală proiectul de hotărâre prvind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

„Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”, se artă în scrisoare.

Primarii susşin că pentru aceasta au nevoie de fonduri, astfel încât responsabilitatea de a deţine o maşină „să fie însoţită de o contribuţie corectă la bugetele primăriilor de sectoare”.

Edilii mai spun că actuala taxă este sub nivelul taxelor din principalele capitale europene şi chiar sub cel practicat în principalele municipii din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici