Primarul comunei Cogealac, arestat în scandalul din parcul eolian, a fost suspendat din funcţie

Primarul comunei constănţene Cogealac, Cati Hristu, a fost suspendat din funcţie, joi, de către prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, după ce edilul a fost arestat preventiv, în noaptea de miercuri spre joi, pentru participarea la scandalul din parcul eolian CEZ din localitate.

323 afișări
Imaginea articolului Primarul comunei Cogealac, arestat în scandalul din parcul eolian, a fost suspendat din funcţie

Primarul comunei Cogealac, arestat în scandalul din parcul eolian, a fost suspendat din funcţie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prefectul Claudiu Palaz a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că după suspendarea din funcţie a primarului Cati Hristu atribuţiunile acestuia vor fi preluate de către viceprimarul Mihai Dobre.

"Începând de la data emiterii Ordinului 337 din data de 29 iulie 2010, se suspendă de drept mandatul domnului Cati Hristu, primar al comunei Cogealac, având în vedere aplicarea măsurii de arest preventiv. Începând cu data prezentului ordin se deleagă atribuţiunile primarului, domnului viceprimar al comunei Cogealac, Mihai Dobre", a declarat prefectul judeţului Constanţa.

El a precizat că, în cazul în care şi viceprimarul Mihai Dobre, cercetat alături de primar şi de alte şapte persoane pentru evenimentele petrecute în parcul eolian CEZ, va fi arestat preventiv, atunci Consiliul Local din Cogealac trebuie să se întrunească pentru a-şi alege un nou viceprimar care va prelua atribuţiunile primarului.

Claudiu Palaz a precizat că suspendarea din funcţie a primarului Cati Hristu va dura până la încetarea măsurii de arestare preventivă.

Primarul din Cogealac, Cati Hristu, şi alţi cinci localnici, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de miercuri spre joi, pentru 29 de zile, iar alte trei persoane, printre care şi viceprimarul comunei, Mihai Dobre, sunt cercetate în libertate, cei nouă fiind implicaţi în scandalul de luni, de la parcul de eoliene ce se construieşte în localitate, în care cinci persoane au fost rănite cu gloanţe de cauciuc.

Edilul comunei Cogealac şi susţinătorii săi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iar faţă de Cati Hristu şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanţa.

Cinci persoane au fost rănite, luni, în localitatea constănţeană Cogealac, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian în zonă, pe de altă parte.

Primarul Hristu Cati şi câteva zeci de persoane au mers la societatea respectivă pentru a o amenda, dar, pentru că nu au fost lăsaţi să treacă gardul societăţii, fiind proprietate privată, s-au luat la ceartă cu angajaţii firmei de pază care supravegheau perimetrul. În urma conflictului care a urmat, cinci persoane au fost rănite cu gloanţe de cauciuc, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale.

Două din cele cinci persoane împuşcate au rămas internate în spital, fiind operate, în prezent starea lor fiind stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici