Primarul din Călăraşi, huiduit de cetăţeni, reacţionează: "Sunteţi nişte javre, o haită de derbedei"

Primarul din Călăraşi, Nicolae Dragu, aflat la cel de-al treilea mandat, li s-a adresat, duminică seară, participanţilor la o manifestare a oraşului numindu-i "javre", "o haită de derbedei şi golani", reacţia sa fiind urmare a faptului că a fost huiduit atunci când a urcat pe scenă.

65 afișări
Imaginea articolului Primarul din Călăraşi, huiduit de cetăţeni, reacţionează: "Sunteţi nişte javre, o haită de derbedei"

Primarul din Călăraşi, huiduit de cetăţeni, reacţionează: "Sunteţi nişte javre, o haită de derbedei"

Incidentul a avut loc duminică seară, la încheierea sărbătorilor prilejuite de împlinirea a 415 ani de la atestarea documentară a oraşului, iar înregistrarea momentului în care primarul îi numeşte "javre" pe localnicii care îl huiduiesc a fost postată pe Internet.

Urcat pe scenă, cu câteva momente înaintea focului de artificii, primarul municipiului Călăraşi a fost huiduit de mai multe persoane aflate pe platoul din faţa Prefecturii.

Primarul a reacţionat spunând: "Sunteţi nişte javre, exact cum i-a zis şi Poliţia preşedintelui. La revedere! La revedere, javrelor!".

Imediat, el a plecat de la microfon în timp ce oamenii au continuat să îl huiduiască.

Edilul a revenit la microfon şi a continuat: "N-o să mai aveţi primar niciodată în viaţa voastră. Aţi fost în mizerie. V-am scos din mizerie. Asta este mulţumirea voastră? Nu vă este ruşine, nemernicilor? Voi nu reprezentaţi Călăraşiul! O haită de derbedei şi golani!. La revedere! La revedere! Trăiască Călăraşiul! Trăiască Călăraşiul! Huiduiţi? Huiduiţi de ce? Că v-am scos din mizerie?".

După aceste replici, el a coborât de pe scenă şi a urmat un foc de artificii.

Contactat de MEDIAFAX, marţi dimineaţă, primarul municipiului Călăraşi a spus că reacţia sa a fost provocată de "un grup de tineri care au fost instigaţi de PNL şi de PSD, care le-au dat să bea înainte de spectacol".

Primarul a spus că s-a simţit agresat şi umilit de jignirile şi injuriile aduse de "un grup de 40-50- de copii între 14 şi 18 ani" şi că îi va amenda pe părinţii acestora.

El şi-a cerut scuze faţă de călărăşenii prezenţi la manifestare, dar nu şi faţă de grupul respectiv.

În luna iunie a acestui an, primarul Nicolae Dragu a mai fost implicat într-un incident, fiind lovit cu capul în faţă de un bărbat, în timpul evacuării mai multor familii din apartamentele situate într-un bloc din oraş, în urma agresiunii edilului fiindu-i recomandate 12 zile de îngrijiri medicale.

Nicolae Dragu se află la cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Călăraşi, iar din luna mai este liderul filialei municipale a UNPR. El spunea, la numirea în această funcţie, că îşi mai doreşte un mandat la Primăria Călăraşi, pentru a finaliza unele proiecte.

"Eu aş putea câştiga şi dacă m-aş înscrie în Partidul Romilor! După care, aş vrea să aduc la conducere un tânar competent, serios", declara Dragu pentru un ziar local.

Nicolae Dragu a fost liderul PNL Călăraşi până în luna februarie, când a fost exclus din partid pentru că l-a susţinut pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale. El spunea atunci că se bucură că a "scăpat" de liberali pentru că sunt de "proastă calitate" şi "nu au valoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici