Primarul din Dolj şi bulibaşa din Drăgăneşti Olt, arestaţi pentru infracţiuni economice

Primarul localităţii doljene Ţuglui, Neagoe Paulică, şi bulibaşa din Drăgăneşti Olt, Coman Constantin, zis "Dacul", reţinuţi pentru infracţiuni economice, au fost arestaţi preventiv, vineri seară, de Judecătoria Craiova.

436 afișări
Imaginea articolului Primarul din Dolj şi bulibaşa din Drăgăneşti Olt, arestaţi pentru infracţiuni economice

Primarul din Dolj şi bulibaşa din Drăgăneşti Olt, arestaţi pentru infracţiuni economice (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului din Ţuglui, Neagoe Paulică, şi a bulibaşei din Drăgăneşti Olt, Coman Constantin.

De asemenea, ceilalţi doi suspecţi reţinuţi în acest caz au fost arestaţi preventiv.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, în cursul zilei de joi, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, au făcut trei percheziţii în localităţile Potcoava, judeţul Olt şi Băileşti şi Ţuglui, judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Din cercetările făcute până în prezent, poliţiştii au stabilit că în perioada 2008 - 2012, primarul comunei Ţuglui, în vârstă de 58 de ani, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei.

"Prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi a fost calculat ca rezultat dintre diferenţa dintre sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale şi este de aproximativ 450.000 lei. Cel în cauză a achiziţionat diverse bunuri, respectiv complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, şi una cu sediul în Drăgăneşti-Olt", se arăta în comunicat.

Mai mult, primarul a ridicat şi tribune ultramoderne pe stadionul din comună, deşi nu există echipă de fotbal în localitate. Atât primarul, cât şi bulibaşa şi alţi doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici