Primarul din Iaşi: În locul teilor nu vor fi plantaţi copaci înalţi. A fost amenajat pietonal pentru spectacole

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a afirmat, joi, că există ieşeni care blamează tot ce se petrece în oraş, el afirmând că nu vor fi replantaţi copaci înalţi în centrul municipiului în locul teilor tăiaţi la începutul anului întrucât a fost un amenajat un pietonal unde vor avea loc spectacole.

572 afișări
Imaginea articolului Primarul din Iaşi: În locul teilor nu vor fi plantaţi copaci înalţi. A fost amenajat pietonal pentru spectacole

Primarul din Iaşi: În locul teilor nu vor fi plantaţi copaci înalţi. A fost amenajat pietonal pentru spectacole (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a spus, într-o conferinţă de presă, că zona centrală a oraşului va rămâne pietonal şi că primăria nu va replanta copaci înalţi în locul teilor tăiaţi de autorităţi la începutul acestui an.

"Avem ieşeni care blamează tot ce se petrece în oraş. Să meargă la Sibiu să vadă ce frumos e acolo, în Piaţa Mare. Şi la Sibiu a fost scandal, oamenii au spus că nu e verdeaţă. Primăria Sibiu câştigă bani. Sunt firme specializate care închiriază piaţa de luni până duminică", a afirmat Gheorghe Nichita.

El a precizat că vrea ca şi la Iaşi să se întâmple la fel, pe pietonalul amenajat în acest an în centrul municipiului.

"Întotdeauna există inerţie la schimbarea la nou. Trebuie să modernizăm acest oraş, trebuie să creăm evenimente. Nu se pot plata copaci înalţi pe pietonal. Vom deschide acolo stagiunea de toamnă a Operei din Iaşi. Cum mai văd spectatorii dacă plantăm copaci?”, a spus Gheorghe Nichita.

El mai spune că "există unii prin Iaşi care protestează şi vor să fie societatea civilă, în timp ce alţi ieşeni sunt manipulaţi".

Mai mulţi tei au fost aşezaţi, duminică, în faţa primăriei Iaşi, în ghivece, iar unul dintre arbori a fost plantat în pământ, acţiunea fiind iniţiată de Partidul Ecologist Român.

La câteva zeci de minute după acţiunea PER, angajaţii municipalităţii au ridicat ghivecele, liderul ecologiştilor ieşeni, Constantin Pâslaru, susţinând că a încercat să se opună, dar că ar fi fost agresat fizic şi verbal.

Peste 70 de tei având o vechime de zeci de ani au fost tăiaţi la începutul anului pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi, primăria motivând că în acest fel sunt puse în valoare clădirile monument din centrul municipiului. În locul teilor au fost plantaţi salcâmi japonezi.

În oraş au avut loc, în ultimele luni, mai multe proteste iniţiate de reprezentanţi ai societăţii civile, la care au participat sute de persoane. Manifestanţii au cerut de fiecare dată replantarea teilor în centrul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici