Primarul din Sfântu Gheorghe îşi îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale şi naţionale

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, îşi îndeamnă prietenii de pe o reţea de socializare să îi trimită fotografii care reprezintă simboluri regionale şi naţionale afişate în diferite state, el creând un album unde sunt adunate aceste poze.

331 afișări
Imaginea articolului Primarul din Sfântu Gheorghe îşi îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale şi naţionale

Primarul din Sfântu Gheorghe îşi îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale şi naţionale

Antal Arpad a creat pe pagina sa de Facebook un album în care sunt postate fotografii cu simboluri regionale şi naţionale afişate în diferite state.

"Fotografiile postate în acest album arată simboluri regionale şi naţionale afişate în diferite state europene şi peste tot în lume. Îi rog pe prietenii mei să-mi trimită fotografii similare de oriunde din lume, ca să le postăm într-un album aici, pe Facebook. Motto-ul Europei este «Unitate în diversitate». Haideţi să arătăm lumii că suntem şi noi cetăţenii Europei de adevăratelea, că respectăm şi apreciem diversitatea!", scrie Antal în mesajul postat pe Facebook, în limbile maghiară, română şi engleză.

Până în prezent, au fost postate în acest album mai multe fotografii, spre exemplu din comuna Méhkerék (Ungaria), unde pe Casa Satului (Községháza) este arborat atât steagul Ungariei, cât şi al României, cu steagul Moldovei pe Cetatea Neamţului, cu Liceul Român "Nicolae Bălcescu" din Gyula (Ungaria), unde este arborat şi tricolorul românesc, sau cu steagul Scoţiei în Edinburg.

De asemenea, au fost postate poze cu steagul din Quebec şi cel al Canadei în Montreal sau cu Castelul Cardiff, pe care este arborat steagul din Wales (Marea Britanie), precum şi cu steagul german şi cel al Bavariei în Nurnberg. Tot în acest album se regăseşte steagul francez, alături de cel al Occitaniei, în Toulouse (Franţa), precum şi drapelul Bretaniei în Franţa sau steagul găgăuz arborat în Republica Moldova.

Joi, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, postase pe Facebook un alt mesaj prin care îşi îndemna prietenii să posteze steagul secuiesc pe coperta lor de pe această reţea de socializare.

Antal, care este şi preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, susţinea, joi, într-o conferinţă de presă, că în aceste zile comunitatea maghiară este "linşată mediatic", conflictul diplomatic România-Ungaria fiind creat astfel încât anunţul privind imposibilitatea continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania să nu fie observat de ardeleni.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate "obrăznicii" şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, declara, miercuri, într-o intervenţie televizată, că asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine modificarea art. 1 din Constituţiei României şi autonomia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat referitor la afirmaţiile ambasadorului ungar privind modificarea Constituţiei României că va avea "o reacţie potrivită" atunci când şi preşedintele Ungariei va avea una, precizând că sunt alte instituţii care "gestionează viaţa de zi cu zi a ambasadorilor".

Ungaria vrea o rezolvare prin dialog a situaţiei care a evoluat după ce România a interzis folosirea steagului secuiesc pe clădirile publice, a declarat secretarul de stat din Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, afirmând că Budapesta nu vrea ca problema să fie ridicată la nivel european.

El a afirmat că este în interesul Ungariei să rezolve situaţia prin dialog cu România, mai degrabă decât ca tensiunile să escaladeze. "Lucrăm pentru reducerea acestei tensiuni", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici