Primarul din Târgu Secuiesc a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Primarul din municipiul Târgu Secuiesc, Racz Karoly, suspendat din funcţie, a fost trimis în judecată, în stare de arest, de procurorii DNA Braşov, pentru luare de mită în formă continuată.

29 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Secuiesc a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Primarul din Târgu Secuiesc a fost trimis în judecată pentru luare de mită (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Racz Karoly, primar al municipiului Târgu Secuiesc, în prezent suspendat, pentru luare de mită în formă continuată (zece acte materiale).

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în luna februarie 2010 Racz Karoly, în calitate de primar al municipiului Târgu Secuiesc, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) o sumă de bani, cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru ca, în calitatea sa primar, să asigure derularea normală a acordului-cadru de prestări servicii încheiat între municipiul Târgu Secuiesc şi firma denunţătorului, având ca obiect furnizarea produselor de balastieră şi carieră (nisip, piatră spartă) şi transportul materialelor de construcţii, pe o perioadă de 36 luni, contract în valoare totală de 2.123.224,5 lei, fără TVA.

Primarul ar fi trebuit să asigure emiterea de comenzi din partea primăriei şi aprobarea plăţii produselor livrate.

Ulterior, în acest scop, în perioada aprilie - octombrie 2010 şi februarie - martie 2011, Racz Karoly a primit suma totală de 51.000 de lei de la denunţător.

În 11 martie 2011, a fost organizat un flagrant, în urma căruia s-a constatat că Racz Karoly a primit mită suma de 10.000 de lei de la denunţător, reprezentând o tranşă din totalul menţionat mai sus.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului.

În 12 martie, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă a lui Racz Karoly, pe o durată de 29 zile.

În urma acestei decizii, primarul a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului de Covasna.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici