Primarul municipiului Timişoara: Am demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat demararea licitaţiei pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", după ce în 2013 unitatea spitalicească a pierdut imobilul în care funcţiona Secţia de Pneumologie în favoarea unei familii de romi.

97 afișări
Imaginea articolului Primarul municipiului Timişoara: Am demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii

Robu: Am demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că primăria a demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", înscriindu-se 11 firme pentru executarea lucrărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"S-a produs o poticnire până acum, însă licitaţia e demarată în prezent, avem 11 firme care concurează pentru executarea acestui proiect. Valoarea o vom face cunoscută după finalizarea licitaţiei", a declarat Nicolae Robu.

Clădirea va avea 8.055 de metri pătraţi şi un număr de 150 de paturi, potrivit primarului.

"Clădirea va fi construită între străzile Panait Istrati şi Liviu Gabor (în apropierea clădirilor în care acum funcţionează acest spital - n.r.) şi va avea demisol, parter şi şase etaje. Se vor avea în vedere îngrijirea pacienţilor copii: sugari, preşcolari, şcolari, până la 14 ani. Vor fi o secţie de pediatrie, serviciu de urgenţă, spaţiu de deparazitare, cameră pentru personalul medical, tratament de urgenţe minore, salon de resuscitare, cameră de gardă, salon de gipsare", a precizat Robu.

Primarul Timişoarei a dezvăluit şi culorile în care se va zugrăvi pe exterior spitalul.

"Este şi violet şi culoarea speranţei, verde. E un spital de copii. Copiii nu trebuie să se sperie când ajung într-o astfel de zonă", a explicat Robu.

Potrivit primarului, lucrările pentru ridicarea şi amenajarea acestui nou corp de clădire al Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" sunt programate să înceapă la jumătatea anului.

Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara funcţionează acum într-un ansamblu de şapte clădiri situate în apropierea centrului municipiului. Cea de-a opta clădire în care funcţiona Secţia de Pneumologie şi Laboratorul a intrat oficial în proprietatea familei de romi Cârpaci, la 1 noiembrie 2013.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici