Primarul Ploieştiului: În 2013 şi 2014 nu vom da pensia municipală promisă în campanie

Primarul Ploieştiului, care anul trecut, în campania electorală, a promis tuturor pensionarilor din municipiu "pensie municipală" în valoare de 200 de lei, a afirmat că ajutorul bănesc nu va fi acordat nici anul acesta şi nici anul viitor, întrucât nu a identificat în buget fonduri în acest sens.

275 afișări
Imaginea articolului Primarul Ploieştiului: În 2013 şi 2014 nu vom da pensia municipală promisă în campanie

Primarul Ploieştiului spune că nu va da în 2013 şi 2014 pensia municipală promisă în campanie (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), aflat la primul mandat, a declarat, luni, în şedinţa Consiliului Local în cadrul căreia s-a votat bugetul oraşului, că "pensia municipală" pe care a promis-o pensionarilor ploieşteni în campania electorală pentru alegerile locale nu va fi acordată nici anul acesta şi nici anul viitor.

În cadrul şedinţei extraordinare a CL Ploieşti, un consilier PDL a vrut să depună un amendament prin care bugetul să prevadă şi sume pentru acordarea "pensiei municipale", un ajutor social pe care primarul Bădescu l-a promis tuturor celor 62.000 de pensionari din municipiu.

În replică la amendamentul consilierului PDL, primarul Iulian Bădescu i-a cerut acestuia să precizeze care este sursa pentru alocarea acestei pensii, spunând că el nu a "reuşit" să "identifice" sursa pentru alocarea ajutorului promis pensionarilor.

"Unde identificasem eu bani pentru pensia municipală acum vreo doi ani nu mai sunt. Aşa că anul acesta şi anul viitor chiar nu văd undeva vreo sursă ca să dăm pensia municipală", a spus Iulian Bădescu.

El a justificat decizia de a nu acorda pensia promisă prin faptul că Primăria are de achitat către constructorul stadionului "Ilie Oană" sume mari pe care acesta le-a câştigat în instanţă după finalizarea lucrărilor de refacere a stadionului.

În plus, Bădescu a spus că tot de la bugetul local trebuie achitaţi bani unor firme care au făcut reabilitarea termică a unor blocuri din oraş, contractele fiind semnate în mandatul fostului primar în baza unor promisiuni conform cărora municipiul Ploieşti ar fi urmat să primească bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea blocurilor, sumele pentru care s-au încheiat contracte fiind mult mai mici decât cele promise.

La rândul său, consilierul PDL a răspuns: "Dacă identificam această sumă, fiţi convins că poate promiteam şi noi în campanie".

În campania electorală pentru alegerile locale din 2012, candidatul USL la Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu, ales primar al municipiului, a trimis, prin poştă, pensionarilor din Ploieşti "taloane de pensie municipală", prin care le promitea acordarea, sub forma unei plăţi lunare, a unui venit suplimentar în cuantum de aproximativ 200 de lei.

"Ştim că există resurse pentru ca viaţa dumneavoastră să fie decentă şi onorantă. În mandatul 2012 - 2016, Primăria Ploieşti trebuie să vă acorde, sub forma unei plăţi lunare, o sumă de aproximativ 200 de lei. Reprezentăm garanţia unei conduceri competente şi corecte a Ploieştiului şi a judeţului Prahova. Vă rugăm să păstraţi talonul de mai jos pentru a vă înscrie în iunie 2012, pe listele Primăriei pentru acordarea Pensiei Municipale", scria pe talonul trimis tuturor pensionarilor ploieşteni.

Pe hârtiile trimise ca "talon de pensie municipală" se specifica faptul că aceste taloane sunt tipărite pentru USL Ploieşti într-un tiraj de 70.000 de exemplare. La momentul la care aceste taloane au fost împărţite pensionarilor, distribuirea lor a stârnit reacţii vehemente din partea PDL Prahova.

La alegerile locale, Iulian Bădescu a obţinut cu 1.600 mai multe voturi decât fostul primar al Ploieştiului Andrei Volosevici (PDL).

În august 2012, Bădescu spunea că nu ştie când va acorda "pensia municipală" în valoare de 200 de lei promisă vârstnicilor în campania electorală, adăugând că nu ştie nici câţi pensionari au depus cereri pentru a primi acest ajutor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici