Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv

Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni recursurile făcute de cei doi faţă de decizia Curţii de Apel Cluj.

719 afișări
Imaginea articolului Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv

Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de cei doi împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, luni, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că a mers în mai multe excursii împreună cu familia şi prietenii şi că de fiecare dată el a plătit integral aceste plecări.

Pe de altă parte, întrebat de judecătorii instanţei supreme, în timpul audierilor, câte telefoane mobile s-au găsit în urma percheziţiilor de la domiciliu şi de la biroul său, Sorin Apostu a arătat că s-au găsit în total 17 terminale mobile.

Întrebat ce făcea cu atâtea telefoane, Sorin Apostu a spus că el folosea doar două, în vreme ce soţia sa alte două. Despre restul telefoanelor Sorin Apostu a arătat că erau fie foarte noi, fie foarte vechi şi unele stricate, fără a da o explicaţie clară a deţinerii lor.

Întrebat de instanţă dacă este colecţionar de telefoane mobile, Apostu a revenit cu explicaţia potrivit căreia unele dintre telefoane sunt foarte vechi şi chiar stricate şi că cele noi, funcţionale, au fost "primite" fie la ofertă, fie ca "bonus".

El nu a spus de ce ţinea toate aceste telefoane.

Totodată, primarul Clujului Sorin Apostu nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor, în legătură cu contracte de asistenţe încheiate de soţia sa cu diverse firme şi persoane, datorită unui pact pe care acesta l-a făcut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici