Primarul Sucevei propune ca amenzile neachitate să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că amenzile neachitate au devenit o problemă pentru administraţiile locale şi că ar fi bine ca acestea să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii, în anumite condiţii, prin aprobarea Consiliului Local şi nu doar a instanţei.

400 afișări
Imaginea articolului Primarul Sucevei propune ca amenzile neachitate să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii

Primarul Sucevei propune ca amenzile neachitate să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

Ion Lungu a afirmat într-o conferinţă de presă că amenzile neachitate pe care administraţiile locale le au de încasat sunt foarte mari, dând ca exemplu Primăria Suceava care are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi, procedurile fiind greoaie.

Primarul a spus că în multe cazuri amenzile sunt mici şi costurile pentru recuperarea lor pot deveni mai mari.

El consideră că în anumite situaţii, când se constată imposibilitatea persoanei amendate să achite amenda, aceasta să fie transformată în zile de muncă în folosul comunităţii prin hotărâre a Consilliului Local şi nu doar a instanţei.

Primarul a spus că a discutat despre această situaţia cu senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care urmează să elaboreze un proiect de lege în acest sens.

Donţu a declarat corespondentului MEDIAFAX că lucrează la o iniţiativă legislativă în acest sens, dar că până la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, cum ar fi o reglementare privind înfiinţarea parcurilor industriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici