Prime de Paşte de 500 de lei pentru angajaţii firmei Consiliului Local Ploieşti care se ocupă de spaţiile verzi

Angajaţii celor mai importante companii cu capital de stat şi instituţii publice din Prahova nu vor primi prime de Paşte, de astfel de prime, în valoare de câte 500 de lei, urmând însă să beneficieze salariaţii unei firme a Consiliului Local care se ocupă cu întreţinerea domeniului public.

314 afișări
Imaginea articolului Prime de Paşte de 500 de lei pentru angajaţii firmei Consiliului Local Ploieşti care se ocupă de spaţiile verzi

Prime de Paşte de 500 de lei pentru angajaţii firmei Consiliului Local Ploieşti care se ocupă de spaţiile verzi (Imagine: Shutterstock)

Angajaţii uneia dintre cele mai importante companii cu capital de stat, Conpet SA, nu vor primi prime de Paşte.

Directorul general al Conpet, Liviu Ilaşi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că niciunul din cei peste 1.800 de salariaţi ai Conpet nu va primit primă de Paşte întrucât contractul colectiv de muncă nu prevede acest lucru.

Nici angajaţii Electrica Muntenia Nord nu primesc anul acesta prime de sărbători, a declarat purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa.

Electrica Muntenia Nord, , filială de distribuţie a energiei electrice în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea, este deţinută de către Electrica SA , care are 78 la sută din acţiuni, restul de 22 la sută fiind acţiuni ale Fondului Proprietatea.

Salariaţii celor mai importante regii autonome aflate în subordinea administraţiei municipiului Ploieşti nu vor beneficia nici ei de prime de Paşte.

Astfel, potrivit datelor furnizate, la solicitarea MEDIAFAX, de conducerea Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploieşti, aflată în subordinea Consiliului Local, salariaţilor RATP nu li se acordă prime de Paşte "deoarece nu există resursele necesare acordării unor prime", în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta nefiind alocate sume în acest sens. La capitolul "bonusuri", în buget este prevăzută "o sumă minimă pentru fiecare salariat", constând în tichete de masă, care se acordă "în funcţie de posibilităţile financiare ale regiei". RATP Ploieşti este regia care operează mijloacele de transport public în municipiu.

De asemenea, nici angajaţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti nu vor primi prime de Paşte, a declarat purtătorul de cuvânt al regiei, Bianca Patrichi. RASP Ploieşti este o altă regie importantă aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti, care se ocupă de monitorizarea activităţii companiilor care oferă servicii publice în municipiu.

Salariaţii Primăriei Ploieşti şi cei ai Consiliului Judeţean Prahova nu vor primi nici ei prime de sărbători, au declarat reprezentanţii celor două instituţii.

În schimb, angajaţii Societăţii Comerciale Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti SRL, firmă deţinută integral de Consiliul Local Ploieşti, vor beneficia de prime de Paşte.

Purtătorul de cuvânt al SC SGU Ploieşti SRL, Adela Frăţilă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare dintre cei 760 de salariaţi ai firmei va primi câte 500 de lei ca primă de Paşte.

Contactat telefonic, directorul acestei firme, Donald Nicolae, a declarat că SC SGU Ploieşti a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 550.000 lei.

SC SGU Ploieşti SRL este fosta Administraţie a Domeniului Public şi Privat Ploieşti, transformată de Consiliul Local în societate comercială care se ocupă cu întreţinerea domeniului public, a cimitirelor, toaletări de arbori, plantări de flori, lucrări de întreţinere pe spaţiul public, amenajări de alei şi alte astfel de servicii. Conform directorului firmei, această societate are contracte atât cu autorităţile locale, cât şi cu terţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici