Primele cercetări arată că Amarie este nevinovat în cazul accidentului soldat cu doi morţi

Primele cercetări ale Poliţiei Rutiere Vrancea privind accidentul rutier în care a fost implicat fostul procuror general al PNA Ioan Amarie şi care s-a soldat cu moartea a două persoane arată că Amarie este nevinovat, dar în acest caz este în lucru o expertiză, afirmă şeful Poliţiei Rutiere Vrancea.

856 afișări
Imaginea articolului Primele cercetări arată că Amarie este nevinovat în cazul accidentului soldat cu doi morţi

Poliţie: Primele cercetări arată că Amarie este nevinovat în cazul accidentului soldat cu doi morţi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea, Viorel Gheorghe, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că primele cercetări făcute în acest caz arată că Amarie nu ar fi avut nicio vină în producerea accidentului.

"Din primele cercetări a reieşit că acesta nu ar fi avut nicio vină. Noi am înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar de aici a fost trimis la Tribunalul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru a fi soluţionat. Se face o expertiză în urma căreia se va stabili dacă impactul putea fi evitat, dar şi dacă şoferul din Botoşani (Ioan Amarie -n.r.) circula cu viteză legală", a spus şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea.

Dosarul în care este cercetat fostul şef al PNA a fost înregistrat vineri la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

"Dosarul a ajuns vineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Este vorba despre un dosar de ucidere din culpă care conţine cercetările iniţiale făcute de către poliţişti în urma producerii unui accident pe raza localităţii Goleşti din judeţul Vrancea. Pentru că domnul Amarie are calitatea de avocat, la Botoşani, această cauză a fost direcţionată de la Vrancea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi.

Accidentul în care a fost implicat Ioan Amarie s-a petrecut în 5 august, în Vrancea, la o intersecţie de pe drumul european E 85, iar în urma acestuia şi-au pierdut viaţa două persoane - soţ şi soţie.

Maşina în care se aflau cei doi soţi s-a ciocnit violent cu un autoturism BMW X1 la volanul căruia se afla fostul şef al Parchetului Naţional Anticoruptie Ioan Amarie.

Primele date furnizate de reprezentanţii Poliţiei Rutiere Vrancea arătau că şoferul care a murit, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, nu ar fi acordat prioritate de trecere maşinii conduse de Amarie. În urma impactului puternic şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei, Mitică Baboi, şi soţia acestuia, Valeria Baboi.

Ioan Amarie, care în momentul accidentului se deplasa dinspre Buzău spre Focşani, a scăpat nevătămat.

Fostul procuror al Parchetului Naţional Anticorupţie Ioan Amariei a susţinut atunci că este nevinovat, neputând evita impacul.

"A ieşit din benzinărie (autoturismul Dacia-n.r.) şi nu am avut ce să fac pentru că mi-a apărut maşina în faţă. Sunt mulţi oameni care au văzut ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, dar nu am avut ce să fac", declara Ioan Amarie imediat după accident.

În zona în care s-a produs accidenntul limita de viteză este de 70 de kilometri la oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici