Primele declaraţii ale managerului spitalului din Târgu-Jiu, după ce a fost confirmat cu coronavirus

  • Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost diagnosticat cu coronavirus
  • Dumitru Vienescu este internat la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului
  • Vienescu: „Am vrut să fac multe şi am neglijat sănătatea mea"
2278 afișări
Imaginea articolului Primele declaraţii ale managerului spitalului din Târgu-Jiu, după ce a fost confirmat cu coronavirus

Ce spune managerul spitalului din Târgu-Jiu, după ce a fost confirmat cu coronavirus

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, bolnav de COVID-19, a explicat, duminică după-amiază, care a fost motivul pentru care nu a mers la spital, imediat după ce a fost confirmat pozitiv la primul test pentru noul coronavirus. Dumitru Vienescu a crezut că poate fi o greşeală, aşa din s-ar mai fi întâmplat în alte situaţii, mai ales că nu avea simptome ale bolii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dumitru Vienescu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a sunat la 112, imediat după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, şi la al doilea test, făcut la Bucureşti. „Sunt internat. Azi-dimineaţă, la ora 08.00 eram acasă. La ora 10.00 am primit rezultatul testului pozitiv. Imediat am sunat la 112 şi am anunţat să fiu preluat, pentru că, în momentul în care am fost anunţat că am coronavirus, am fost lac de apă, făcusem şi febră şi am sunat să vină să mă ia să mă ducă la Secţia de Boli Infecţioase", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.

Acesta a explicat şi care a fost motivul pentru care nu a solicitat să fie internat încă de vineri, când primul test, efectuat la laboratorul din Târgu-Jiu, a arătat că are coronavirus.

„În data de 28 aprilie am fost izolat la domiciliu împreună cu toată familia, dată de la care nu am ieşit din casă. În data de 1 mai mi s-a recoltat primul test la laboratorul spitalului nostru, la acest laborator se face deocamdată dublu test. Adică se face test aici şi trebuie să fie confirmat de către un laborator din ţară, pentru că este la început, de o săptămână şi se vrea confirmare pentru a nu fi greşeli pe teste. Pe 1 am primit rezultatul pozitiv, nu aveam nicio simptomatologie, ca să sun la 112 să mă declar suspect şi am rămas acasă. Din momentul acela m-am izolat şi de familie”, a spus Vienescu.

El a mai declarat că a aşteptat confirmarea rezultatului şi a sunat la 112.

Am aşteptat rezultatul respectiv, iar astăzi când l-am primit am sunat la 112 şi am anunţat să fiu dus la Secţia de Boli Infecţioase. Eu nu am refuzat internarea. Au fost şi situaţii când testele de la Târgu-Jiu nu au fost la fel cum s-au dat şi la Craiova şi la alte laboratoare. Pe 1 mai mi-au fost recoltate probele de acasă. A fost pozitiv. Sâmbâtă au venit şi mi-au recoltat din nou şi au fost trimise la Bucureşti. Familia nu are simptome, deocamdată. Nu au fost testaţi soţia şi copiii. Medicul de familie a spus că, în situaţia în care ar interveni anumite simptome, atunci pot să fie recoltaţi. În momentul de faţă sunt asimptomatici. Sunt izolaţi la domiciliu", a mai declarat Dumitru Vienescu.

Acesta nu ştie exact de la cine a contactat virusul COVID-19. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţin că trei angajaţi ai SJU Târgu-Jiu ar fi fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi 80 sunt izolaţi la domiciliu. Vienescu spune că numărul bolnavilor ar fi mult mai mare.

„Nu pot să spun exact, 100%, dacă am luat virusul de la doamna doctor la care testul a ieşit pozitiv, pentru că, din câte am văzut, ieri s-au mai confirmat încă două persoane la resurse umane. Eu cred că sunt mai mult de patru persoane. Şapte persoane în total, din câte ştiu. Acum, ştiind că am coronavirus, mă gândesc că poate şi pentru faptul că am vrut să fac multe şi am neglijat sănătatea mea. Acum mă gândesc la sănătate şi la familia mea. Situaţia radiologică este bună, nu am nimic la plămâni, temperatura am avut-o 36/4. Mi s-a spus că sunt asimptomatic. Am transpirat de dimineaţă, probabil şi de emoţia aceea când am auzit că e pozitiv rezultatul. Acum sunt în sectorul de persoane cu COVID, confirmate pozitiv", a încheiat Dumitru Vienescu.

El a precizat că, în perioada următoare, se va gândi dacă va mai accepta să ocupe funcţia de manager al spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici