Primele explicaţii ale medicului neurolog din Buzău care a lovit o colegă:" Sufăr uneori de insomnie sau când mă supără vreo chestie"

Medicul neurolog care şi-a agresat o colegă sub privirile pacienţilor şi ale altor cadre medicale a fost dat afară de la Spitalul Judeţean Buzău, unde făcea câteva gărzi pe lună, acesta suferind de o afecţiune psihică pentru care nu urma tratament periodic.

1496 afișări
Imaginea articolului Primele explicaţii ale medicului neurolog din Buzău care a lovit o colegă:" Sufăr uneori de insomnie sau când mă supără vreo chestie"

Primele explicaţii ale medicului neurolog din Buzău care a lovit o colegă:" Sufăr uneori de insomnie sau când mă supără vreo chestie" (Imagine: Lucian Muntean/MediafaxFoto)

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Buzău, medicul Marius Anastasiu, în urma scandalului în care a fost implicat medicul neurolog George Mâncu, s-a luat decizia încetării contractului de colaborare cu acesta.

De asemenea, conform sursei citate, s-a descoperit că medicul neurolog suferă de o afecţiune psihică.

"Comitetul Director a analizat şi un aspect mai puţin cunoscut şi anume acela că medicul are şi o problemă medicală care a avut un determinism major în declanşarea acestui incident. S-a luat hotărârea întreruperii acestui contract şi din acest moment Colegiul Medicilor a demarat propria anchetă şi s-a început şi o anchetă penală. Din acest moment, acest coleg nu va mai face gărzi la Spitalul Judeţean Buzău", a declarat, marţi, managerul Spitalului Judeţean Buzău, medicul Marius Anastasiu.

Tot marţi, medicul neurolog acuzat că şi-a lovit o colegă cu pumnul în faţă după care i-a smuls cercelul din ureche a recunoscut că are probleme de sănătate mintală, pentru care nu urmează însă un tratament strict şi periodic.

"Eu am mai avut conflicte şi cu alţi doctori dar niciunul nu s-a luat de mine în felul ăsta. Au fost doar conflicte verbale pentru care am ajuns la Poliţie. Acum, pentru că dânsa s-a purtat ca un om nebun cu mine iar dăţile trecute Poliţia nu a făcut nimic, am lovit-o. Acum ce să vă spun, în măsura în care şi dânsa regretă ceea ce mi-a făcut regret şi eu. Sufăr uneori de insomnie sau când mă supără vreo chestie. Mie nu mi s-a spus clar să iau tratamentul în fiecare zi însă mamei mele i-a spus medicul să iau acest tratament zilnic. Chiar şi reţeta ce mi-a prescris-o medicul nu a dat-o pe numele meu, ci pe numele mamei, pentru a nu se pune presiune pe mine că aş avea o afecţiune psihică. Nu există un diagnostic clar pe numele meu, ci pe al mamei, cu depresie recurentă sau tulburare atipică parcă, dar eu nu consider că sufăr de ceva", a declarat medicul acuzat de agresiune.

Pe de altă parte, medicul psihiatru despre care neurologul spune că i-a prescris o reţetă pe numele mamei sale susţine că medicul George Mîncu are probleme psihice care pot degenera în atitudini violente, cu lipsa discernământului, precizând, totodată, că acesta a venit o singură dată la cabinetul său când "părea liniştit".

"Ne-am pomenit cu el miercurea trecută, a spus că intră de gardă sub îndrumarea doctorului Piticaş, m-am mirat că face gărzi, a spus că nu doarme şi mi-a spus să îi dau reţetă, ceea ce am şi făcut. După părerea mea suferă de o tulburare de personalitate de tip polimorf, iar pacientul poate avea un comportament hetero-agresiv, să comită fapte reprobabile cu discernământ abolit sau diminuat. Oricum el nu a venit curent la mine la tratament. Face parte dintr-o familie de medici, având două surori medici, care şi-au luat angajamentul să-i asigure medicaţia. E adevărat că mama sa este pacienta mea, dar el ca pacient nu a venit la mine decât o singură dată. Mama are problemele dumneaei şi nu vreau să intru în acest subiect", a declarat, marţi, medicul psihiatru Maria Cristache.

Cristache a adăugat că nu s-ar fi ajuns în situaţia ca acest medic cu probleme psihice să profeseze dacă medicii de la cabinetele de medicina muncii şi-ar fi făcut datoria.

"Pe medicina muncii lucrurile se fac superficial, lucrează fără teste, impardonabil, aceste controale la angajare trebuie să se facă ca lumea nu de complezenţă", a mai spus psihiatrul Maria Cristache.

Medicul George Mâncu, acuzat că şi-a lovit o colegă în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, este rezident la un spital din Capitală şi, totodată, angajat al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. La Spitalul Judeţean Buzău acesta făcea câteva gărzi pe lună, din 1 septembrie, în baza unui contract de colaborare încheiat pe durata a trei luni.

Conducerea spitalului buzoian susţine că medicul neurolog acuzat că şi-a agresat o colegă avea un dosar medical în care apărea că este apt medical şi poate profesa.

De asemenea, directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, medicul Felicia Vasile, a declarat, marţi, că la dosarul de angajare al medicului George Mâncu în unitatea spitalicească nu există niciun document care să facă referire la vreo afecţiune în cazul acestuia.

"Medicul este angajat în unitatea noastră din octombrie 2008 şi anual a făcut evaluări medicale ca toţi angajaţii spitalului la medicul cu care spitalul are contract. Nu există niciun document din care să reiasă că medicul ar avea afecţiuni. Mai mult decât atât ultima evaluare medicală a fost făcută în noiembrie 2011. A primit apt pentru liberă practică iar până în acest moment noi nu avem nimic din care să fim înştiinţaţi că are vreo afecţiune. Ne-am sesizat şi noi după ce am văzut în presă şi vom face propria anchetă. El nu lucrează la noi momentan. Vom vedea dacă după ce se termină toate investigaţiile va mai lucra", a declarat Vasile.

Conflictul dintre medicul neurolog George Mâncu şi medicul Monica Ştefan de la Secţia Urgenţe a avut loc sâmbătă dimineaţă. Medicul Monica Ştefan a sunat la 112 şi a anunţat că a fost agresată de un coleg.

Medicul le-a povestit poliţiştilor că în dimineaţa respectivă, în urma unui conflict, bărbatul i-ar fi dat un pumn în faţă, apoi i-ar fi smuls cercelul din ureche. Conflictul dintre cei doi s-a terminat abia după ce forţele de ordine au intrat în încăpere şi l-au scos afară pe medicul violent pentru a-l calma.

Incidentul s-ar fi produs după ce medicul Mâncu a trecut pe lângă colega sa şi a salutat-o, femeia reproşându-i însă medicului neurolog că nu i-a răspuns la salut. Scandalul a avut loc sub ochii bolnavilor.

Ulterior, femeia a sunat la Poliţie şi a reclamat incidentul, fiind deja în desfăşurare o anchetă penală.

Imediat după incident, şi Spitalul Judeţean Buzău şi Colegiul Medicilor au declanşat anchete în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici