Primele module smart de colectare separată de deşeuri stradale au fost amplasate în Sectorul 1

În Sectorul 1 al Capitalei au fost amplasate joi primele module smart de colectare separată de deşeuri stradale. Primarul Clotilde Armand vrea să extindă sistemul în tot sectorul.

336 afișări
Imaginea articolului Primele module smart de colectare separată de deşeuri stradale au fost amplasate în Sectorul 1

Primele module smart de colectare separată de deşeuri stradale au fost amplasate în Sectorul 1

Primele şase module inteligente de colectare separată de deşeuri stradale au fost instalate la staţiile de metrou Piaţa Victoriei, Piaţa Romană şi Aurel Vlaicu.

„Sunt parte dintr-un program pilot pe care vreau să-l extind în tot sectorul”, susţine Clotilde Armand.

Ea arată că acestea sunt dotate cu panou solar, au un coş de inserţie acţionat cu mâner şi pedală şi un compactor.

Containerul este de 240 litri şi are montat pe el un senzor de umplere şi un CIP electronic pentru identificare şi monitorizare. Dotarea cu pedală permite utilizarea acestora în condiţii de igienă şi siguranţă.

„Modulele sunt prietenoase cu mediul, vor impiedica umplerea lor până la refuz blocand coşul de inserţie, vor avertiza pe panoul de date cetăţenii cu privire la gradul de umplere şi vor putea fi monitorizate de autoritatea publică în timp real pentru a fi golite şi igienizate la timp”, mai spune primarul Sectorului 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici