Primul oraş din România care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului

În premieră pentru România, prima ediţie a Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup şi Campionatul Naţional de Masaj au loc, de vineri, la Sibiu, şi reuneşte terapeuţi medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale din 15 ţări de pe douăn continente.

445 afișări
Imaginea articolului Primul oraş din România care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului

Primul oraş din România care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului

Cupa Mondială a Masajului / World Massage Super Cup şi Campionatul Naţional de Masaj, ajuns la cea de a treia ediţie, au loc la Casa de Cultură „Ion Besoiu” din Sibiu, în perioada 21-23 octombrie 2022.

La competiţii participă terapeuţi medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale din 15 ţări din Europa şi Asia.

„Pentru prima dată în România, la Sibiu, în perioada 21-23 octombrie 2022, are loc prima ediţie a Cupei Mondiale la Masaj (World Massage Super Cup). În aceeaşi perioadă are loc şi cea de-a treia ediţie a Campionatului Naţional de Masaj din România. La aceste două evenimente vor participa peste o sută de terapeuţi, din 15 ţări, de pe două continente (Europa şi Asia)”, a declarat Iulian Motoc, organizator al competiţiilor, preşedintele Asociaţiei de Masaj şi Terapii Complementare din România.

Potrivit lui Iulian Motoc, la prima ediţie a Cupei Mondiale a Masajului / World Massage Super Cup se vor întrece 56 de concurenţi români şi străini.

Dintre participanţii români se remarcă Dragoş Ardelean, campionul balcanic din 2022 de la concursul care a avut loc în Serbia.

Juriul Cupei Mondiale a Masajului / World Massage Super Cup este format din personalităţi recunoscute la nivel internaţional. Printre juraţii Cupei Mondiale a Masajului / World Massage Super Cup se numără Jeppe Tengbjerg, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Masaj, George Thoktaridis, fondatorul Federaţiei Mondiale de Masaj şi Iulian Motoc, preşedintele Asociaţiei de Masaj şi Terapii Complementare din România.

Campionatul Naţional de Masaj, aflat la cea de a treia ediţie, reuneşte la Sibiu, 72 de concurenţi. Printre competitori se numără terapeuţi români care au reuşit să obţină premii în 2022, la concursuri internaţionale: Laurenţiu Stănescu, Vasile Luca, Laura Orzac, Izabela Havei. Campionatul Naţional de Masaj din acest an, de la Sibiu, marchează o premieră: pentru prima dată concurenţii vor avea proba de „Masaj facial”.

Organizatorul Iulian Motoc anunţă că se vor acorda premii în valoare totală de 10.000 de euro, care constau în produse specifice masajului.

„Competiţiile de la Sibiu şi-au propus şi promovarea imaginii masajului, pentru că acesta să fie cunoscut de publicul larg, atât din România, cât şi din lume, pentru ca tot mai mulţi oameni să apeleze la acest serviciu extraordinar pentru menţinerea sănătăţii. Masajul s-a dovedit că este un ambasador al sănătăţii şi în anii de experienţă pe care i-am acumulat ca terapeut, foarte mulţi pacienţi care mi-au trecut prin mână, au văzut acest lucru şi l-au simţit pe propria lor piele. Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare practic a fost înfiinţată şi cu acest scop de a fi cunoscut masajul şi în România, preluând modelul unor ţări unde masajul este o marcă înregistrată, cum este spre exemplu în Tailanda, China, India, Japonia. Toţi invitaţii noştri din aceste ţări cu tradiţie în masaj contribuie la dezvoltarea masajului românesc, pentru fiecare entitate în parte: concurenţi, instructori, furnizorii de produse specifice masajului”, a mai spus Motoc.

După deschiderea de vineri seara, de la ora 21.00, urmează concursurile propriu-zise, care vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, cu următoarele categorii de masaj: „Wellness”, „Masaj facial”, „Freestyle Western”, „Terapeutic”, „Swedish”, „Freestyle asiatic”, „Masaj pe scaun”. Marea finală a Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup şi a Campionatului Naţional de Masaj va avea loc duminică, între orele 18.00 şi 20.00. Jurizarea şi decernarea premiilor după marea finală vor avea loc duminică seara, în intervalul 20.00 şi 21.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici