Primul tramvai din cele 100 cumpărate a ajuns în Bucureşti

Primul tramvai din cele 100 cumpărate a ajuns în Capitală. Primarul general Nicuşor Dan a declarat joi că din 1989 până acum au fost cumpărate în Bucureşti doar 17 tramvaie noi, astfel că lotul de 100 reprezintă o îmbunătăţirea considerabilă a flotei STB.

1311 afișări
Imaginea articolului Primul tramvai din cele 100 cumpărate a ajuns în Bucureşti

Captură video Nicuşor Dan/Facebook

„Din 1989 până azi au fost aduse 17 tramvaie noi. Acest lot de 100 este o îmbunătăţire considerabilă a flotei noastre de transport public. Banii europeni au venit cu nişte obligaţii. Obligaţia este ca pe fiecare din liniile pe care circulă, prima linie o să fie 41, să avem peroane de 40 de metri. După cum ştiţi azi am avut o şedinţă de Consiliu General, am aprobat actualizarea indicatorilor şi în baza actualizării acestor indicatori până la momentul în care o să avem recepţia terminată pentru acest prim tramvai o să avem şi peroanele de 40 de metri”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit STB, tramvaiul ajuns la Bucureşti urmează să fie supus la o serie de probe statice şi dinamice, necesare autorizării şi punerii în exploatare.

Conform reprezentanţilor STB, noile tramvaie au un consum energetic mult mai redus faţă de tramvaiele aflate în exploatare. Acestea vor avea noua generaţie de validatoare la fiecare uşă, pentru a face plata călătoriei şi cu cardul bancar sau cu dispozitive smart NFC, vor avea aer condiţionat ce va permite reglarea automată a temperaturii şi prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

STB anunţă că primele douăzeci de tramvaie vor circula pe linia 41, iar simultan cu intrarea acestora pe traseu, societatea va demara redistribuirea parcului existent de tramvaie, astfel încât până la finalul anului, toate tramvaiele să fie modernizate, cu accesibilitate sporită.

Conform graficelor de livrare, începând de anul următor, linia de tramvai 32, care leagă Piaţa Unirii de depoul Alexandria, va beneficia de un parc de 12 tramvaie. Şi în acest caz, STB va realiza o redistribuire a parcului circulant, pentru ca linia 32 să devină total accesibilizată.

„Prin introducerea noilor tramvaie, finalizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii, implementarea proiectelor de accesibilizare şi reorganizarea parcului circulant, STB SA îşi propune să crească atractivitatea transportului public urban cu tramvaiul, care în comparaţie cu transportul cu autobuzul şi troleibuzul, are o capacitate mai mare de transport, consum de energie redus şi timpi scurţi de parcurs pe calea de rulare proprie, separată de restul traficului rutier”, a declarat Adrian Criţ, directorul general STB SA.

Nicuşor Dan a mai anunţat joi că 50 din cei 150 de kilometri de linii de tramvai trebuie modernizaţi. „50 sunt nemodernizaţi: zona Basarabia, zona Ion Mihalache. Ne propunem în momentul în care POR-ul va fi lansat în această toamnă să avem documentaţia pregătită pentru aceşti 50 de kilometri”, a mai spus primarul general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici