Prinţul Charles, considerat de Băsescu un partener în promovarea României turistice: Nu pot pierde ocazia de a-i mulţumi

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis mulţumiri prinţului Charles, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, pentru sprijinul pe care îl acordă României în promovarea valorilor sale turistice.

793 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, considerat de Băsescu un partener în promovarea României turistice: Nu pot pierde ocazia de a-i mulţumi

Prinţul Charles, considerat de Băsescu un partener în promovarea României turistice: Nu pot pierde ocazia de a-i mulţumi (Imagine: Mediafax Foto)

"O altă sursă care s-a dovedit şi în ultimii doi ani de criză economică 2010-2011 este legată de turism - valorificarea potenţialului turistic al României. Şi nu pot pierde ocazia de a mulţumi prinţului Charles - pentru că suntem în organizarea unei reviste britanice - de a mulţumi prinţului Charles pentru sprijinul pe care îl acordă României în promovarea valorilor sale turistice", a spus Băsescu.

Şeful statului şi-a exprimat convingerea că şi în continuare prinţul Charles şi familia regală britanică vor fi un partener al României în ceea ce priveşte promovarea valorilor sale turisitce.

"Avem convingerea că şi în continuare vom avea un partener în promovarea României turistice de către prinţul Charles şi familia regală britanică", a spus şeful statului.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu prinţul Charles, despre care spunea că este "un minunat ambasador al turismului românesc". Udrea a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ în acest sens şi trei fotografii de la întâlnire. "Am avut o întâlnire în această seară (marţi seară - n.r.) cu Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, un extraordinar prieten al României şi un minunat ambasador al turismului românesc", scria Elena Udrea imediat după întâlnirea care a avut loc la Londra.

"Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre şi pot afirma, fără ezitare, că a făcut mai mult pentru imaginea României, în ultimii ani, decât oricare dintre noi. Imediat după avanpremiera documentarului Wild Carpathia, care a impresionat Marea Britanie şi ţările unde se difuzează Travel Channel, am şi spus-o public: dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de Carpaţi, noi de ce nu am fi? Doar pentru că unii încearcă să construiască o stare de spirit negativă, distructivă, pentru că toată viaţa s-au ocupat cu dezinformări şi manipulări, nu înseamnă că noi ceilalţi trebuie să cădem în capcana lor şi să ne iubim mai puţin ţara!", sublinia Udrea şi pe blog.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Recent, prinţul Charles a apărut în emisiunea "Wild Carpathia", difuzată de Travel Channel UK, care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici