Procesul şefului suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, cu Prefectura, strămutat la Tribunalul Alba

Procesul intentat Prefecturii Hunedoara de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ, privind anularea ordinului prin care încetează mandatul său de şef al CJ, va fi strămutat de la Tribunalul Hunedoara la Tribunalul Alba, a decis, vineri, Curtea de Apel Alba Iulia.

192 afișări
Imaginea articolului Procesul şefului suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, cu Prefectura, strămutat la Tribunalul Alba

Procesul şefului suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, cu Prefectura, strămutat la Tribunalul Alba (Imagine: Dan Lungu/Mediafax Foto)

Potrivit portalului Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a decis ca procesul lui Mircea Moloţ, cercetat sub control judicar pentru fapte de corupţie, cu Prefectura Hunedoara, privind anularea ordinului prin care mandatul său de preşedinte al CJ încetează înainte de termen pe motiv de incompatibilitate, să fie judecat de Tribunalul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Admite cererea de strămutare formulată de reclamant şi, în consecinţă, strămută procesul ce face obiectul dosarului nr. 1125/97/2015 al Tribunalului Hunedoara - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal (…) de la Tribunalul Hunedoara la Tribunalul Alba, Secţia a II a civilă de contencios administrativ, cu păstrarea actelor. Respinge cererea de suspendare a judecăţii procesului şi cererea de obligare la cheltuieli de judecată", a anunţat, vineri, Curtea de Apel Alba Iulia.

Mircea Moloţ a contestat în luna februarie, la Tribunalul Hunedoara, decizia prin care prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, constata încetarea mandatului de preşedinte al CJ Hunedoara înainte de termen, astfel că rămâne suspendat din funcţie până când instanţa va lua o decizie.

"Până când instanţa se pronunţă în acest caz se revine la starea iniţială constatării încetării mandatului de preşedinte al CJ Hunedoara înainte de termen (alegerile locale din 2016 - n.r.), adică suspendarea din funcţie", declara, în 10 februarie, şefului cancelariei prefectului de Hunedoara, Dan Terteci.

În prezent, ca urmare a deciziei Tribunalului Alba, din 3 martie, Mircea Moloţ este cercetat sub control judiciar, în dosarul de corupţie în care a fost reţinut în 3 decembrie 2014, alături de vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele său, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

Termenul de control judiciar impus de instanţă este de 60 de zile, dar decizia Tribunalului Alba nu este definitivă.

Potrivit DNA, Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.

Moloţ este acuzat că, în perioada 2010 - 2014, a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa.

Mircea Moloţ a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara în 11 decembrie, prin ordin al prefectului judeţului. Aceeaşi decizie a fost luată de prefectul judeţului Hunedoara şi în privinţa vicepreşedintelui CJ Tiberiu Balint şi a viceprimarului comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, cercetaţi în acelaşi dosar.

Pe de altă parte, instanţa supremă a respins, în 21 ianuarie, irevocabil, acţiunea prin care preşedintele suspendat al CJ Hunedoara Mircea Moloţ contesta raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care stabilise că acesta s-a aflat în incompatibilitate. Astfel, rămâne definitiv raportul ANI, care stabilise că Moloţ a fost în incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al CJ.

Mircea Moloţ a fost găsit în incompatibilitate de către ANI, întrucât, în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, a fost, pe lângă preşedinte al CJ Hunedoara, şi preşedinte al AGA, respectiv reprezentant al CJ în adunările generale, la SC Drumuri şi Poduri Deva.

Ca urmare, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis, în 28 ianuarie, ordinul încetării mandatului exercitat de Mircea Moloţ în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Mircea Moloţ, a câştigat, în 2012, al treilea mandat la conducerea CJ Hunedoara, din partea USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici