Procurorul şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, arestat pentru luare de mită

Procurorul şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, Alexandru Kiss, reţinut după ce a fost prins în flagrant delict luând mită pentru returnarea unor corpuri delicte, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă noapte, în baza unui mandat emis de Curtea de Apel Braşov.

88 afișări
Imaginea articolului Procurorul şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, arestat pentru luare de mită

Procurorul şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, arestat pentru luare de mită

Silviu Barbu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa braşoveană a admis solicitarea procurorilor şi a emis, pe numele lui Alexandru Kiss, un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru luare de mită, până în data de 17 ianuarie.

Potrivit sursei citate, hotărârea Curţii de Apel Braşov nu este definitivă, inculpatul având dreptul de recurs în următoarele 24 de ore.

La ora transmiterii acestei, procurorul Kiss Alexandru a părăsit Curtea de Apel Braşov, el fiind dus în arestul Poliţiei.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile îmchise, terminându-se la ora 21.00, iar instanţa a rămas în pronunţare, decizia magistraţilor Curţii de Apel Braşov fiind luată în jurul orei 23.00, cu două ore înaintea expirării ordonanţei de reţinere care fusese emisă, vineri noapte, pe numele procurorului şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna.

Procurorul covăsnean a fost prins în flagrant, în cursul serii de vineri, în timp ce primea mită, în două rânduri, în valoare de câte două mii de lei, de la un martor cercetat într-un dosar penal instrumentat de el în schimbul returnării unor obiecte delicte.

Potrivit Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Alexandru Kiss a fost numit în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pelângă Tribunalul Covasna în iulie 2006, pe o perioadă de trei ani. La evaluarea calităţilor profesionale, din cursul anului 2008, a fost apreciat cu calificativul "foarte bine" şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii trei ani de activitate.

În luna iulie a acestui an, Alexandru Kiss a fost reînvestit în aceeaşi funcţie, tot pe o perioadă de trei ani.

Alexandru Kiss are o vechime în magistratură de peste 24 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici