Procurorii au blocat conturile a doi coinculpaţi în dosarul Boldea, cărora le virase 185.000 de euro. La Galaţi au avut loc noi percheziţii în acest dosar

Procurorii au instituit sechestru asigurător pe conturile a doi coinculpaţi din dosarul în care Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, conturi în care deputatul virase, cu o zi înainte de a pleca din ţară, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

557 afișări
Imaginea articolului Procurorii au blocat conturile a doi coinculpaţi în dosarul Boldea, cărora le virase 185.000 de euro. La Galaţi au avut loc noi percheziţii în acest dosar

Procurorii au blocat conturile a doi coinculpaţi în dosarul Boldea, cărora le virase 185.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro în conturile celor două persoane în urmă cu o săptămână, în 16 martie.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, la Galaţi au avut loc noi percheziţii în acest dosar.

Anchetatorii au găsit la percheziţia făcută, vineri după-amiază, într-un garaj din zona Portului Galaţi, zeci de bunuri, între care două ceasuri de valoare, procurorii afirmând că acestea ar putea fi cele care figureză în declaraţia de avere a lui Mihail Boldea.

În garajul percheziţionat au fost găsite zeci de bunuri, de la camere video, aparate foto, până la maşini de spălat.

De asemenea, au fost găsite foarte multe anvelope, într-una dintre acestea fiind descoperit un ceas de valoare despre care anchetatorii afirmă că ar putea fi cel care figurează în declaraţia de avere a lui Boldea. Un alt ceas de valoare a fost găsit, de asemenea, printre bunurile din garaj.

Totodată, anchetatorii au găsit un laptop, foarte multe cd-uri şi zeci de documente care ar conţine informaţii utile în anchetă.

Garajul percheziţionat are urme de sigiliu, iar procurorii spun că în ultimele zile acesta a fost supravegheat de jandarmi.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a spus, într-o conferinţă de presă, că o "preocupare primordială" a anchetatorilor este recuperarea prejudiciului produs de gruparea infracţională, astfel că vor fi luate toate măsurile asigurătorii asupra bunurilor lui Mihail Boldea.

Şeful DIICOT a adăugat că instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor pe care le deţinea deputatul Mihail Boldea şi pe care le-a înstrăinat în mod formal către membrii familie sale va continua.

"Încercăm să procedăm la indisponibilizarea a tot ce înseamnă imobil, a tot ce înseamnă conturi bancare, sume de bani găsite la locuinţele acestora", a spus Olaru.

Şeful DIICOT a mai spus că din moment ce procurorii au blocat mare parte din conturile pe care le deţine la această dată deputatul Mihail Boldea, speranţa este că nu are sursă de finanţare foarte mare.

Întrebat dacă DIICOT are indicii că, înainte să părăsească România, Mihail Boldea şi-a lichitat conturile, Codruţ Olaru a spus: "Vă pot da un singur alt exemplu, de altă natură, nu neapărat bănească: cu o lună înainte de punerea sub învinuire, casa în care locuieşte a fost înstrăinată, în mod formal, în mod categoric, tatălui său".

Avocatul Mihail Boldea, deputat (fost PDL, apoi UNPR-n.r.), a părăsit România în 17 martie, cu destinaţia Ankara, ulterior luând un avion către o ţară exotică. Cu o zi înainte fusese convocat la DIICOT pentru a fi audiat, însă s-a prevalat de dreptul de a tăcea.

Luni, 19 martie, DIICOT a cerut Parlamentului aviz pentru a îl reţină, aresta şi percheziţiona pe deputat. O zi mai târziu, Camera Deputaţilor i-a ridicat imunitatea lui Boldea pentru a fi percheziţionat, reţinut şi arestat, însă parlamentarul plecase din ţară.

Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce instanţa supremă a emis pe numele lui, în cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventivă în lipsă, deputatul urmând să fie căutat prin Interpol întrucât a ieşit din ţară sâmbătă, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia spre o destinaţie iniţial necunoscută.

Vineri, preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat, la finalul şedinţei de bilanţ a Serviciului Român de Informaţii (SRI), că Boldea se afla în Kenya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici