Procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, despre dosarul "Black Cube": Probabil în toamna asta vom da o soluţie

Procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunţat, joi dimineaţă, referitor la dosarul "Black Cube", că probabil în această toamnă procurorii Direcţiei vor da o soluţie.

289 afișări
Imaginea articolului Procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, despre dosarul "Black Cube": Probabil în toamna asta vom da o soluţie

Horodniceanu, despre dosarul "Black Cube": Probabil în toamna asta vom da o soluţie

"A fost o comisie rogatorie în vara aceasta şi vedem dacă vor fi administrate alte probatorii, dacă nu, probabil că în toamna asta vom da o soluţie", a declarat procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, la sediul CSM.

Pe 26 ianuarie 2017, Weiner Ron, unul dintre angajaţii Black Cube, acuzat de încercări de intimidare la adresa Laurei Codruţa Kovesi, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Al doilea israelian cercetat în legătură cu aceleaşi fapte, David Geclowicz, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare pe 16 noiembrie.

Weiner Ron şi Geclowicz David au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Ulterior, au fost puşi în libertate iar în prezent sunt cercetaţi sub control judiciar.

În acelaşi dosar sunt cercetate alte două persoane. Este vorba despre Yossi Barkshtein, cetăţean israelian, de urma căruia procurorii nu au reuşit să dea, şi despre Daniel Dragomir, fost angajat al SRI. Dragomir, fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, este cercetat în acest dosar existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida. Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici