Profesoară din Braşov, filmată când lovea un elev cu o carte în cap şi cu picioarele, în timpul unei ore. ISJ Braşov a început o inspecţie - FOTO

Conducerea unui liceu din oraşul braşovean Victoria a deschis o anchetă internă, după ce pe internet au apărut imagini cu o profesoară care lovea un elev, în timpul orei de informatică, mai întâi cu o carte în cap, apoi cu picioarele, până în prezent părinţii copilului nedepunând plângere. La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a declanşat o inspecţie generală la liceul din Victoria, după ce conducerea unităţii a anunţat incidentul la inspectorat.

5041 afișări
Imaginea articolului Profesoară din Braşov, filmată când lovea un elev cu o carte în cap şi cu picioarele, în timpul unei ore. ISJ Braşov a început o inspecţie - FOTO

Profesoară din Braşov, filmată când lovea un elev cu o carte în cap şi cu picioarele, în timpul unei ore - FOTO

UPDATE: 18:30 - ISJ Braşov a început o inspecţie generală la liceul din Victoria

Inspectorul şcolar adjunct Victor Vijoli a declarat corespondentului MEDIAFAX că ISJ Braşov s-a autosesizat şi a demarat o inspecţie generală la Liceul "Ion Codru Drăguşanu", din Victoria, după ce directoarea l-a informat cu privire la incidentul petrecut în data de 16 octombrie.

"E un incident regretabil. S-a întâmplat, s-a întâmplat. Luni dimineaţă, directoarea liceului ne-a sunat şi ne-a anunţat cu privire la acest incident. Am văzut apoi şi eu filmuleţul respectiv la un post de televiziune. Noi ne-am autosesizat după ce am văzut filmuleţul. S-au sesizat şi cei din Comisia de disciplină a şcolii care analizează ceea ce s-a întâmplat. Probabil că o să fie sancţionată. Noi vom monitoriza să vedem dacă se respectă cadrul legal, Legea educaţiei, şi suntem în inspecţie generală acolo. Suntem cu ochii pe ei", a spus Vijoli.

El a mai precizat că, în funcţie de gravitatea faptei şi a celor descoperite în urma analizării cazului, se poate ajunge până la suspendarea contractului de muncă al profesoarei.

Incidentul, care a fost filmat cu un telefon mobil, a avut loc vineri, la Liceul ”Ion Codru Drăguşanu“ din oraşul Victoria, în timpul orei de informatică.

”Doamna profesoară le prezentase elevilor de la clasa a XII-a un program nou, era suprasolicitată şi tensionată şi a avut o ieşire regretabilă pe fond nervos. Doamna profesoară a recunoscut că a greşit, a dat o notă explicativă, luni a intrat în Comisia de administraţie, iar cazul va fi analizat în Comisia de disciplină. În câteva zile vom afla la ce concluzie s-a ajuns. Îmi pare tare rău pentru ce s-a întâmplat, a fost o ieşire total nepotrivită cu situaţia şi cu meseria de dascăl“, a declarat Gabriela Liliana Lepădat, directorul Liceului ”Ion Codru Drăguşanu“ din Victoria.

În imagini, care au fost postate pe internet, se poate observa cum profesoara, Mioara Roşca, îl loveşte pe un elev mai întâi cu o carte în cap, apoi cu picioarele.

Directorul liceului a mai spus că, până în prezent, nici părinţii şi nici elevul care a fost lovit nu au depus plângere împotriva cadrului didactic.

”Nu s-a mai întâmplat până acum un astfel de incident şi nu vrem să pătăm imaginea liceului nostru“, a precizat Gabriela Liliana Lepădat.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov au declarat că incidentul, despre care au aflat luni, este ”regretabil”.

”Noi ne-am autosesizat, şcoala a deschis o anchetă în acest caz. Vor lua măsurile legale, noi vom veghea asupra respectării legalităţii măsurilor care se vor lua. Fapta este foarte gravă, un profesor nu are voie să atingă un elev. Nu am primit nicio plângere nici din partea elevului, nici a profesorului, doar ni s-a adus la cunoştinţă fapta”, au spus reprezentanţii ISJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici