Profesor de la o şcoală din Capitală suspectat că fotografia eleve în baie, cercetat pentru violarea vieţii private. ISMB face anchetă

Un profesor de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală este suspectat că fotografia eleve de clasa a II-a în baia unităţii de învăţământ, iar Inspectoratul Şcolar Bucureşti a trimis o echipă pentru a face verificări şi a dispus ca în locul acestui profesor să intre la ore un alt cadru didactic. Profesorul a fost audiat şi este cercetat de poliţiştii Secţiei 22, pentru violarea vieţii private, cazul fiind şi în atenţia DGASPC Sector 6.

4385 afișări
Imaginea articolului Profesor de la o şcoală din Capitală suspectat că fotografia eleve în baie, cercetat pentru violarea vieţii private. ISMB face anchetă

Profesor de la o şcoală din Capitală, suspectat că fotografia eleve în baie. ISMB face anchetă (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

UPDATE 13:50 - Profesorul, cercetat pentru violarea vieţii private

Profesorul de sport de la Şcoala 164 din Bucureşti, acuzat că ar fi fotografiat eleve la toaletă, a fost audiat şi este cercetat de poliţiştii Secţiei 22, pentru violarea vieţii private, cazul fiind şi în atenţia DGASPC Sector 6, în urma unei sesizări făcute de un părinte.

Surse din Poliţie au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164, din Sectorul 6 al Capitalei, s-a prezentat, joi, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica ei, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru.

Femeia a povestit că fiica ei a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever şi care obişnuia să aibă o atitudine agresivă.

Bărbatul urmează să fie din nou audiat de poliţişti şi de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6, anchetatorii urmând să stea de vorbă, în prezenţa părinţilor şi a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinţi.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu faptul că profesorul de sport de la Şcoala 164 fotografia eleve în toaletă.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Sector, Mihaela Drăgoi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de la Şcoala 164 din Capitală a făcut vineri o sesizare telefonică, iar aceasta a fost sfătuită să vină cu copilul la Direcţie, pentru consiliere psihologică.

Mihaela Drăgoi a spus că, în astfel de situaţii, instituţia poate să ofere sprijin de specialitate atât copiilor, cât şi familiilor acestora, dacă au nevoie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, a declarat că ISMB a primit joi o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situaţie, iar vineri dimineaţă la şcoală a fost trimisă o echipă de inspectori pentru a verifica dacă faptele sesizate sunt reale.

”Putem încadra fapte unui profesor ca şi comportament indecent sau comportament imoral. Deocamdată suntem în cercetări şi, după ce echipa de inspectori va finaliza această cercetare, şi şcoala va face o cercetare printr-o comisie de cercetare disciplinară care va fi constituită conform legii. În funcţie de concluzii, vor fi stabilite sancţiunile. Deocamdată suntem în faza preliminară”, a declarat Marian Banu.

El a precizat că începând de vineri profesorul nu va mai preda, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

”Inspectoratul Şcolar a luat decizia ca deocamdată la clasa respectivă să predea o altă doamnă profesoară, începând de la prima oră. Asta înseamnă că din acest moment disciplina educaţie fizică şi sport va fi predată de un alt cadru didactic. Din punctul meu de vedere, cred că după o discuţie cu domnul profesor vom lua o decizie legată de faptul că cel puţin cât vor continua cercetările să rămână în afara procesului de învăţământ. Deocamdată trebuie să ţinem cont şi de faptul că copiii sunt de vârstă şcolară mică şi vor trebui să fie foarte atenţi. La rândul lor, părinţii trebuie să fie siguri că noi nu vom tolera niciodată asemenea comportamente dacă vor fi verificate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici