Profesor de liceu, filmat în timp ce se mângâia cu mâna unei eleve

Conducerea unui colegiu din localitatea hunedoreană Brad a început o anchetă internă după ce pe internet a fost postat un filmuleţ în care un profesor de matematetică este surprins în timp ce lua mâna unei eleve şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale.

901 afișări
Imaginea articolului Profesor de liceu, filmat în timp ce se mângâia cu mâna unei eleve

Profesor de liceu, filmat în timp ce se mângâia cu mâna unei eleve

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a cerut conducerii Colegiului Naţional "Avram Iancu" din Brad întrunirea comisiei de disciplină, care să ia în discuţie cazul profesorului de matematică filmat în timp ce lua mâna unei eleve şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înregistrarea a fost făcută în luna august, când eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la examenul de corigenţă.

"Profesorul de matematică Stelian Circo este diriginetele clasei. Sunt singura din clasă pe care a lăsat-o corigentă la matematică. În rest, mai erau elevi de clasa a IX-a. Ne-a chemat pe toţi la pregătire. Eu eram îmbrăcată în fustă, dar era una peste genunchi, nu scurtă. M-a pus în ultima bancă, s-a aşezat lângă mine şi m-a mângâiat pe picioare", a declarat, joi, Iulia R., elevă în clasa a XII-a.

Ea a spus că la următoarea pregătire a mers îmbrăcată cu pantaloni.

"Când a văzut că nu mă mai poate mângâia, mi-a luat mâna şi a pus-o pe piciorul lui. Îmi ţinea mâna în palma lui şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale. În tot acest timp vorbea ca şi cum mă ajuta să fac exerciţiile", a mai spus tânăra.

Ea susţine că nu ştie cine a filmat scena şi a postat-o apoi pe internet.

Părinţii fetei au aflat abia joi ce s-a întâmplat şi vor să depună plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

"M-am şocat când am văzut înregistrarea. Profesorul acela ar fi putut să-i fie bunic fiicei mele. Cum a putut să facă aşa ceva? Şi fata a fost atât de terorizată încât nu ne-a spus nimic. Am aflat abia acum, după ce am văzut înregistrarea. O să depun plângeri şi o să cerem să nu mai fie lăsat să predea", a spus tatăl fetei, Remus R.

În schimb, profesorul de matematică spune că a încercat să o ajute pe tânără să trecă examenul de corigenţă şi că în atingerile sale nu a fost nimic sexual.

"M-am aşezat lângă ea şi am ajutat-o. I-am pus mâna pe umăr probabil, dar nu a fost vorba de nimic sexual. Cred că mai degrabă e o înscenare. În clasă erau mai mulţi elevi din clasa a IX-a pe care i-am lăsat corigenţi şi au fost multe încercări de a fi influenţat să-i trec. Probabil din cauza asta s-a ajuns aici. Am 39 de ani de învăţământ, dintre care doi am predat în străinătate şi nu cred că am greşit cu ceva", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, profesorul Stelian Circo.

Conducerea colegiului nu a putut fi contactată.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spun că vor interveni în acest caz "dacă sancţiunea nu va fi pe măsura faptei".

"Am fost informaţi de către directorul Colegiului Naţional «Avram Iancu» din Brad că există o înregistrare cu unul dintre profesorii de matematică. Nu ştiu exact ce conţine acel filmuleţ, însă directorul colegiului părea tulburat în momentul în care a povestit despre el. Am cerut întrunirea comisiei de disciplină şi aşteptăm o decizie din partea lor. Dacă sancţiunea nu va fi pe măsura faptei, vom interveni", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru.

Potrivit acestuia, dacă se va confirma că profesorul i-a făcut elevei avansuri sexuale, se poate ajunge până la interzicerea dreptului acestuia de a mai preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici