Profesorii din Iaşi cer revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de RECTOR pentru „prejudiciul grav de imagine adus Universităţii”

Un număr de 30 de profesori şi cercetători ai Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi au semnat o scrisoare prin care cer Senatului Universităţii revocarea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader „ca răspuns la numeroasele nemulţumiri interne legate de prejudiciul grav de imagine adus Universităţii”.

1781 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Iaşi cer revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de RECTOR pentru „prejudiciul grav de imagine adus Universităţii”

Profesorii din Iaşi cer revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de RECTOR pentru „prejudiciul grav de imagine adus Universităţii”

„Subsemnaţii, profesori şi cercetători din mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”, rugăm Senatul Universităţii să întreprindă toate măsurile necesare pentru revocarea din funcţia de rector (auto-suspendat) a domnului profesor universitar dr. Tudorel Toader, ca răspuns la numeroasele nemulţumiri interne legate de prejudiciul grav de imagine adus Universităţii, precum şi la aşteptările societăţii civile formulate prin iniţiativa celor 25 de grupuri civice”, se arată în scrisoarea semnată de 30 de profesori ai Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi.

Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că prin declaraţiile sale, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a atras şi Universitatea, iar „alăturarea celor două funcţii (de rector şi de ministru – n.r.), pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi”.

„Considerăm că implicarea politică a domnului profesor dr. Tudorel Toader şi atragerea Universităţii în declaraţiile sale de presă şi în mesajele transmise în cadrul comunităţii academice, emise cînd în calitate de rector, cînd în calitate de ministru, de multe ori prin alăturarea celor două funcţii, pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi. Universitatea ieşeană trebuie să rămână o instituţie europeană, democratică şi apolitică, în acord cu valorile pe care le promovează în actele de înfiinţare şi de funcţionare”, mai scriu profesorii de la Iaşi.

Revocarea lui Tudorel Toader este văzută de profesorii de la Universitatea din Iaşi ca „un demers necesar în reabilitarea imaginii şi a credibilităţii instituţiei noastre”.

Între cei care au semnat scrisoarea se numără prof. dr. Corneliu Bîlbă, prof. univ. dr. Bogdan Creţu, prof, dr. Ovidiu Florin Călţun, prof. dr. Doina Fotache, prof. dr. Florin Dumitriu, prof. dr. Dorin Popa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici