Profesorul de la Universitatea de Medicină din Timişoara reţinut pentru luare de mită, arestat. Ar putea fi concediat

Profesorul Daniel Petru Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, reţinut pentru că ar fi luat mită de la studenţi, a fost arestat preventiv, sâmbătă, decizia judecătorilor Tribunalului Timiş putând fi atacată cu recurs.

898 afișări
Imaginea articolului Profesorul de la Universitatea de Medicină din Timişoara reţinut pentru luare de mită, arestat. Ar putea fi concediat

Profesorul de la Universitatea de Medicină din Timişoara reţinut pentru luare de mită, arestat

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu, într-o şedinţă de sâmbătă după-amiază, judecătorii Tribunalului Timiş au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a profesorului Daniel Petru Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, profesorul nu a dorit să declare nimic în faţa judecătorului, iar în cadrul şedinţei procurorii au prezentat mai multe probe foto şi video cu acuzaţiile care i se aduc acestuia.

Decizia de arestare preventivă poate fi atacată cu recurs.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, medicul Andrei Motoc, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că dr. Daniel Petru Cioca riscă să îşi piardă calitatea de cadru didactic al UMF "Victor Babeş" din Timişoara, dacă se adeveresc acuzaţiile de luare de mită.

"Este regretabil ce s-a întîmplat, nu avem date exacte, sunt organe abilitate pentru acest lucru. După ce ni se va comunica rezultatul anchetei, în funcţie de aceasta judecăm mai departe. Dacă este cum au presupus anchetatorii, bineînţeles că universitatea noastră nu tolerează acest lucru. Categoric că va pierde calitatea de cadru didactic", a declarat Motoc.

Potrivit lui Motoc, Daniel Petru Cioca este de aproximativ cinci ani cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi a fost chemat să predea aici disciplina Biologie Celulară şi Moleculară, datorită recunoaşterii muncii sale peste hotare.

"Domnul Daniel Cioca are aproximativ 40 de ani si este de circa cinci ani cadru didactic la universitatea noastră. S-a remarcat prin faptul că a fost în colective de cercetare valoroase, în străinătate. Pentru asta a fost adus, selectat, pentru că am considerat că ne va ajuta şi promova în colective din străinătate. Înainte de a veni la Timişoara, a lucrat la Arad, în diferite colective de cercetare şi a fost inclusiv în Japonia, deci are o anumită experienţă", a spus Motoc.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu, declara, vineri seară, că în urma unor percheziţii în biroul şi maşina profesorului Daniel Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi în urma unor audieri făcute de procurori acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Profesorul este cercetat pentru luare de mită de la studenţi pentru a trece examenele.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor au fost găsite sume de bani despre care se suspectează că provin de la studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici