PROGNOZA METEO: Precipitaţiile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. Cum va fi vremea marţi şi miercuri

Marţi, cerul va fi mai mult noros. În Oltenia şi Dobrogea, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrânse în Moldova va mai ninge, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul şi sudul ţării, precum şi la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În restul teritoriului doar izolat va mai fulgui.

4028 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Precipitaţiile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. Cum va fi vremea marţi şi miercuri

PROGNOZA METEO: Precipitaţiile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. Cum va fi vremea marţi şi miercuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Temperaturile maxime se vor încadra între -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral şi în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -22 şi -12 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -25...-27 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, cerul va fi noros, va mai ninge îndeosebi în prima parte a zilei, iar vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind sau spulberând zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimă va fi de -17...-15 grade.

Miercuri, vremea se va răci uşor. Înnorările se vor accentua, iar precipitaţiile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării, începând dinspre sud-vestul teritoriului. În Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, la început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă care treptat se vor transforma în ninsoare. În Maramureş, Transilvania şi local în Moldova vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea pe arii restrânse se vor semnala mai ales ploi. Vor fi condiţii de polei. În zona montană va ninge. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări noaptea în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici