Programul "Laptele şi cornul", suspendat în Braşov după ce numărul elevilor intoxicaţi a ajuns la 23

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov a decis să suspende programul "Laptele şi cornul" care urma să se distribuie vineri şi luni, după ce numărul copiilor care au ajuns la spital de la Şcoala Generală nr. 31 a ajuns la 23, transmite corespondentul MEDIAFAX.

681 afișări
Imaginea articolului Programul "Laptele şi cornul", suspendat în Braşov după ce numărul elevilor intoxicaţi a ajuns la 23

Programul "Laptele şi cornul", suspendat în Braşov după ce numărul elevilor intoxicaţi a ajuns la 23 (Imagine: Elvira Gheorghita/ Arhiva Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar judeţean Ariana Bucur a declarat, pentru MEDIAFAX, că a luat decizia să suspende distribuirea de lapte în cadrul programului
"Laptele şi cornul" în toate şcolile din judeţ pentru vineri după-masa şi luni.

„Am luat decizia de a suspenda programul de astăzi după masa şi inclusiv pentru ziua de luni, până când vom avea nişte rezultate în acest caz. Am încercat astăzi să iau legătura şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov şi într-un final am reuşit să vorbesc cu ei şi să le comunic că am luat această decizie şi au fost de acord cu suspendarea programului“, a spus Ariana Bucur.

Potrivit inspectorului şcolar judeţean, "laptele consumat atât de copiii din Braşov, cât şi de cei din Codlea care au acuzat probleme digestive provine de la firma Dorna din Suceava".

Numărul copiilor de la Şcoala Generală nr 31 din cartierul Triaj care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a ajuns la 23, copiii fiind preluaţi cu mai multe ambulanţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Braşov de la Şcoala Generală 31, au fost preluaţi de ambulanţe 23 de copii şi transportaţi la Spitalul de Boli
Infecţioase pentru îngrijiri.

„Copiii au prezentat simptome digestive, dureri de cap, abdominale, greaţă şi vărsături“, a spus dr. Adriana Palaghiea, purtător de cuvânt al Ambulanţei Braşov. De asemenea, alţi patru copii de la Şcoala Generală nr 2 din Codlea au ajuns la spitalul din localitate cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici