Proiect al Ministerului Mediului: Vouchere de 500 de lei pentru televizoare

Ministerul Mediului a lansat un proiect pentru lărgirea programului „Rabla pentru electrocasnice” şi vrea să acorde vouchere şi pentru televizoare şi maşini de spălat vase. Pentru un televizor se poate obţine un voucher de 500 de lei, iar pentru o maşină de spălat vase suma de 400 de lei.

8145 afișări
Imaginea articolului Proiect al Ministerului Mediului: Vouchere de 500 de lei pentru televizoare

Proiect al Ministerului Mediului: Vouchere de 500 de lei pentru televizoare

Ministerul Mediului a lansat recent, spre consultare publică, proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate cu unele noi mai performante din punct de vedere energetic - Rabla pentru electrocasnice.

„În sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziţiona prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediţia precedentă, maşini de spălat vase şi televizoare”, se arată înr-un comunicat al Ministerul Mediului, remis luni.

Potrivit ministrului Mediului, bugetul din acest an va fi dublat.

„Succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare", a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Potrivit Ghidului, finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;
i) 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.

Înscrierile se vor face direct la magazin (inclusiv online) iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici